Ιεροσολύμων: ''Η Κύπρος είναι πνευματικό και φυσικό καταφύγιο''

ierosol-theofilos

Η Α.Θ.M. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, έφθασε το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, προς πραγματοποίηση επίσκεψης στη νήσο μας, επ’ ευκαιρία της διοργάνωσης, για τρίτη χρονιά, από την Εκκλησία της Κύπρου, Προγράμματος Νέων στο οποίο συμμετέχουν νέοι και νέες από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής.

Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν στη νήσο μας υπηρεσιακοί αξιωματούχοι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Στέγης, Κοκοπετριάς, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένων της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στο συλλείτουργο συμμετέσχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βόστρων, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, κ. Τιμόθεος και Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας οι δύο Προκαθήμενοι επισκέφθηκαν τον κατασκηνωτικό χώρο του Αγίου Νικολάου Κακοπετριάς, στον οποίο φιλοξενούνται οι νέοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, όπου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις.

Ακολούθως, οι δύο Προκαθήμενοι των Εκκλησιών Ιεροσολύμων και Κύπρου, πλαισιούμενοι από τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ρωμανό και τον υπεύθυνο του προγράμματος και πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Νεολαίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο παρέθεσαν στα ΜΜΕ δημοσιογραφική διάσκεψη, προκειμένου να εξηγήσουν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση των Χριστιανών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, υπό το φάσμα των πολιτικών και των κοινωνικο-οικονομικών αλλαγών, που εξελίσσονται σήμερα.

Από την Κύπρο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν απόψε το βράδυ.

Εμφανίσεις: 31353
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!