Χριστούγεννα στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο

photo 4ROMFEA.GR | Με κατανάνυξη αλλά και χαρά εορτάσθηκε η μητρόπολις των εορτών στον νεόδμητο ναό της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν στις 10 το βράδυ τον κομψό καί κατανυκτικό ναό της Θείας Αναλήψεως καί του αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου τού Κυπρίου στο κεντρικό συγκρότημα της Εξαρχίας στήν Λευκωσία.

Της αγρυπνίας καί της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητοπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος τού Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, καί συλλειτούργησε μαζί του ο Αγιοταφίτης Αρχιμανδρίτης Κάλλιστος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο γιά να διακονήσει τις ανάγκες της Εξαρχίας γιά το άγιο Δωδεκαήμερον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 2 το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Έξαρχος εδέχθη τις ευχές των πιστών στο Συνοδικό καί κατόπιν παρέθεσε εόρτιον τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην εντός των τειχών Λευκωσία καί έχει αποσπάσει τον θαυμασμό καί τον έπαινο εκκλησιαστικών καί πολιτειακών αρχόντων.

photo 1

photo 2 

photo 3

photo

Εμφανίσεις: 56881
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!