Νέος ''πονοκέφαλος'' για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

kata1 

Για την Romfea.gr, Amer Khamis

"Ρήγμα" στις σχέσεις του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Πατριαρχείου Αντιοχείας προκαλεί η πρόσφατη εκλογή ενός νέου Αρχιεπισκόπου.

Πριν καλά καλά κλείσει το ένα "μέτωπο" με το Πατριαρχείο Ρουμανίας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων άνοιξε με μία κίνησή του νέο μέτωπο με το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Romfea.gr στο Πατριαρχείο Αντιοχείας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την ανάδειξη, προ ημερών, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων του αρχιμανδρίτη π. Μακαρίου σε "Αρχιεπίσκοπο Κατάρρων".

"Η συγκεκριμένη απόφαση πληγώνει βαθιά τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Αντιοχείας και της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Η πράξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο την οποίαν διανύουν οι χώρες της Μέσης Ανατολής απειλώντας έτι περισσότερο την παρουσία των χριστιανών σε ολόκληρη την περιοχή", επισήμανε στο Romfea.gr ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Η πράξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, σημείωναν στη Δαμασκό, είναι αντικανονική και κινείται σε λάθος κατεύθυνση, εφόσον το κράτος του Κατάρ, μαζί με όλες τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, ανήκουν κανονικά στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Συνεπώς, υποστηρίζουν, δεν μπορεί να γίνει δεκτή μια τέτοια απόφαση, η οποία διορίζει έναν επίσκοπο πάνω στο παραδοσιακό έδαφος της Εκκλησίας της Αντιοχείας, χωρίς καν να ενημερωθεί η ίδια.

Μπορεί τα προβλήματα με το Πατριαρχείο Ρουμανίας να ανήκουν πια στο παρελθόν, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχουν να αντιμετωπίσουν έναν επιπλέον "πονοκέφαλο".

Στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, επισημαίνουν εκκλησιαστικές πηγές, θεωρούν μείζονος σημασίας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να το αφήσουν ως έχει...

Εμφανίσεις: 144039
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!