Διευθετήθηκε το πρόβλημα με το υψηλό χρέος του Ναού της Αναστάσεως

naos-anastaseos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Διευθετήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, το πρόβλημα υψηλού χρέους του Παναγίου Τάφου έναντι της ισραηλινής τοπικής εταιρίας ύδρευσης.

Ο Γέρων Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ανέφερε ότι "υπάρχει συμφωνία με την ισραηλινή εταιρία, σύμφωνα με την οποία θα αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί μας από την τράπεζα, για να πληρωθεί και το χρέος των 9 εκατομμυρίων σέκελ (2,5 εκατ. δολλάρια) τα οποία έχουν υπολογίσει ότι οφείλουμε."

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Θεόφιλος είχε απειλήσει να κλείσει τον Πανάγιο Τάφο, εάν η εταιρεία δεν διαγράψει το χρέος, διότι σύμφωνα με το Πατριαρχείο "αυτή η κίνηση προσβάλλει την ιερότητα και τη σημασία του χώρου."

Ο Αρχιεπίσκοπος Αρίσταρχος ανέφερε επίσης ότι "μαζί τους Φραγκισκανούς και τους Αρμένιους θα αρχίσουμε να πληρώνουμε τον τρέχοντα λογαριασμό. Η σύμβαση όμως αυτή δεν είναι ιδανική."

"Σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τα πράγματα όπως ήταν παλαιότερα, αλλά προφανώς θα είναι δύσκολο", πρόσθεσε ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η ιστορία του χρέους ξεκινά από τα χρόνια της Οθωμανικής κατοχής, όταν ο Ναός της Αναστάσεως είχε απαλλαγεί από την καταβολή χρημάτων για τη χρήση νερού, ως ένα είδος δωρεάς προς τον Ναό.

Αλλά από τη δεκαετία του ’90, όταν ανέλαβε την υδροδότηση η ισραηλινή ιδιωτική εταιρία, απέστειλε το 2004 στο Πατριαρχείο τον πρώτο λογαριασμό ύδρευσης, τον οποίο αγνόησε το Πατριαρχείο.

Εμφανίσεις: 100153
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!