Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ενημερώθηκε για το site του Πατριαρχείου

logo1

Το Σάββατον 1 Δεκεμβρίου 2012 ο Γενικός Διευθυντής της Διευθύνσεως διαδικτύου του Πατριαρχείου Dr. Χρίστος Νικολάου είχε στο Πατριαρχείο υπηρεσιακή συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στο Γραφείο Αυτού.

Στη σύσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πατριαρχικός Επίτροπος Ιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος και ο Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτης π. Αριστόβουλος.

Εν πρώτοις ο κ. Νικολάου ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τρέχοντα ζητήματα αφορώντα στη λειτουργία του κεντρικού ιστοχώρου και της πύλης ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου.

Εξήρε τόσο το έργο της υπευθύνου υλικού του κεντρικού ιστοχώρου κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου, όσο και το έργο του υπευθύνου της ειδησεογραφίας εκ του Πατριαρχείου, Γέροντος Αρχιγραμματέως Σέβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και των συνεργατών αυτού.

Ακολούθως αναφέρθηκε  στην πορεία των έργων αναβάθμισης του ιστοχώρου του Πατριαρχείου, ο οποίος λειτουργεί στην διεύθυνση www.jerusalem-patriarchate.info.

Εξ όσων ανέφερε ο κ. Νικολάου ο εκ θεμελίων νέος σχεδιασμός και οικοδόμηση του ιστοχώρου ευρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης.

Αποτελεί ευγενή χορηγία της εταιρείας  ISBS, η οποία εδρεύει στα Ιωάννινα και προβλέπεται να δημοσιοποιηθή στις αρχές του νέου έτους. Θα περιλαμβάνει σε ένα ενιαίο νέο δυναμικό ιστοχώρο τον υφιστάμενο κεντρικό ιστοχώρο του Πατριαρχείου, την πύλη ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου, το δικτυακό ραδιόφωνο (Ράδιο «Ρωμηοσύνη» ) και τo δικτυακό τηλεοπτικό κανάλι  Ρωμηοσύνη TV του Πατριαρχείου καθώς και τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης του και τινα έτερα στοιχεία.

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον κ. Νικολάου δια το επιτελούμενο έργο και του ζήτησε να διαβιβάση τις ευχαριστίες/ευλογίες του στον χορηγό του εγχειρήματος κ. Δημήτριο Μακρή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ISBS. Ακολούθως  έδωσε οδηγία όπως ο νέος ιστοχώρος πέραν των ήδη υφισταμένων γλωσσών σε αυτόν, ήτοι Ελληνικής, Αραβικής και Αγγλικής, λειτουργήση και στην Ρωσική.

Στην συνέχεια ο κ. Νικολάου ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την πορεία ανάπτυξης του δικτυακού ραδιοφώνου του Πατριαρχείου -του Ράδιο «Ρωμηοσύνη»-  Μέγας Χορηγός του οποίου είναι ο Διαχειριστής της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνης» του Πατριαρχείου κ. Πέτρος Κυριακίδης.

Εξ όσων ανέφερε ο κ. Νικολάου, πέραν του ήδη εκπεμπομένου ηχογραφημένου 24ωρου προγράμματος, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία προς την έναρξη των ζωντανών ραδιοφωνικών αναμεταδόσεων του Ράδιο «Ρωμηοσύνη» από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, τόνισε όμως ότι θα  χρειασθή κάποιος χρόνος για να βελτιστοποιηθή η ποιότητα του εκπεμπομένου σήματος, η οποία εξαρτάται από πλήθος τεχνικών και μη παραγόντων.

Σε αυτό το σημείο ο Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτης π. Αριστόβουλους ανέφερε ότι η ζωντανή ραδιοφωνική αναμετάδοση των ακολουθιών θα είναι μια νέα πραγματικότητα για τους ιερουργούντας και τους ψάλλοντας, με την οποία θα εξοικειωθούν γρήγορα, καθότι υπάρχει ήδη η αναγκαία σχετική εμπειρία.

Ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον κ. Νικολάου, να διαβιβάση τις ευχαριστίες/ευλογίες Του στον Μέγα Χορηγό του εγχειρήματος κ. Πέτρο Κυριακίδη και έδωσε την ευλογία Του προς την έναρξη των ζωντανών αναμεταδόσεων, με οδηγίες προς την σταδιακή κάλυψη και των νυκτερινών ακολουθιών από τον Πανάγιο Τάφο και τον Φρικτό Γολγοθά, αλλά και των πρωϊνών ακολουθιών από το Θεομητορικό Μνήμα εν Γεσθημανή.

Επίσης ζήτησε, όπως δρομολογηθή η λειτουργία και αραβοφώνου εκπομπής του Ράδιο «Ρωμηοσύνη» προς την πνευματική τροφοδοσία του ποιμνίου του Πατριαρχείου.

Εμφανίσεις: 71050
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!