Ο Υφυπουργός Εξωτερικών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

israil

Το απόγευμα της Τετάρτης, 27ης Σεπτεμβρίου /10ης Οκτωβρίου 2012, ο Υφυπουργός της Ελλάδος κ. Δημήτριος Κούρκουλας, ευρισκόμενος εις το πλαίσιον επισκέψεως αυτού εις το κράτος του Ισραήλ, επεσκέφθη το Πατριαρχείον, συνοδευόμενος υπό τινων συνεργατών αυτού και υπό του Πρέσβεως της Ελλάδος εις το Ισραήλ κ. Κυριακού Λουκάκη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσολυμα κ. Σωτηρίου Αθανασίου.

Τον κ. Υφυπουργόν Εξωτερικών εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά τινων Αγιοταφιτών και εκαλωσώρισε θερμώς.

Ο κ. Υφυπουργός επί τη επισκέψει ταύτη εξέφρασε συγκίνησιν και ικανοποίησιν δια το ότι δια πρώτην φοράν πραγματοποιείται το όνειρόν του δι’ επίσκεψιν εις Αγίους Τόπους, δια τους οποίους και εγνώριζεν εξ αναγνώσεων και εκ του θεολόγου πατρός αυτού.

Είπεν επίσης ότι παρακλουθεί τας πρωτοβουλίας του Μακαριωτάτου δια τους πρόσφυγας εις Συρίαν και άλλας παρομοίας, ως και την πρόσφατον επίσκεψιν Αυτού εις Βρυξέλλας.

Ότι τας ενεργείας ταύτας στηρίζει η Ελλάς. Ότι είχε συναντήσεις εις το πλαίσιον της ενταύθα επισκέψεώς του μετά πολιτικών τοπικών παραγόντων, προς τους οποίους εξέφρασε την σταθεράν και αναμφιταλάντευτον στάσιν της Ελλάδος δια το πολιτικόν πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Περαιτέρω η συζήτησις επεκεντρώθη εις την οσημέραι επιδεινουμένην κατάστασιν των προσφύγων της Συρίας και εις τρόπους συμπαραστάσεως αυτών δια συνηγορίας  υπέρ αυτών εις την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν και συγκεντρώσεως δι’ αυτούς δι’ εράνου τροφίμων, φαρμάκων και άλλων στοιχειωδών αναγκαιούντων αυτοίς.

Ο Μακαριώτατος ωσαύτως προέβαλε το επιτελούμενον ποιμαντικόν έργον του Πατριαρχείου, το καθαρώς θρησκευτικόν, αλλά και το φιλανθρωπικόν, κοινωνικόν εκπαιδευτικόν, στεγαστικόν ιδία, εις τας μοναστηριακάς οικίας αυτού εις την Παλαιάν Πόλιν των Ιεροσολύμων.

Επί τούτοις ο Μακαριώτατος προσέφερε τω κ. Υφυπουργώ και τοις συνεργάταις αυτού Ιεροσολύμιτικάς ευλογίας και το σύγγραμμα της Ιστορίας της Εκκλησίας Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, μετά ταύτα δε ο κ.  Υφυπουργός ανεχώρησε δια να προσκυνήση εις τον Πανάγιον Τάφον.

Εμφανίσεις: 23157
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!