Συνάντηση Πατριάρχη Θεοφίλου με Υπουργό Προστασίας (Video)

img 5816

Την Τρίτην, 4ην Σεπτεμβρίου 2012, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Νικόλαος Δένδιας μετά των συνεργατών αυτού επεσκέφθη το Πατριαρχείον, συνοδευόμενος υπό του  Πρέσβεως της Ελλάδος εις το Ισραήλ κ. Κυριακού Λουκάκη και του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος εις τα Ιεροσολύμα κ. Σωτηρίου Αθανασίου.

Τον κ. Δένδιαν, επισκεπτόμενον την Ιερουσαλήμ και το Πατριαρχείον δια πρώτην φοράν, και τους συνεργάτας αυτού εκαλωσώρισεν ενθέρμως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Εις την μετά τούτο γενομένην συζήτησιν ο Μακαριώτατος ανεφέρθη ιδιαιτέρως εις το εκπαιδευτικόν έργον του Πατριαρχείου και εις τας αναλόγους οργανώσεις προστασίας του πολίτου, αι οποίαι εδρεύουν εις Ιερουσαλήμ και βοηθούν εις την υποστήριξιν των δικαιωμάτων, προσκυνηματικών κυρίως, των κατοικούντων η εργαζομένων εις αυτήν, οι οποίοι ανήκουν κατ’ εξοχήν εις τας τρεις μεγάλας μονοθεϊστικάς θρησκείας, Χριστιανισμόν, Ιουδαϊσμόν και Ισλαμισμόν.

Το Πατριαρχείον αφ εαυτού αλλά και  συμμετέχον εις τοιαύτας οργανώσεις, διαδραματίζει ρόλον ειρηνευτικόν εις την περιοχήν της Ιερουσαλήμ και εις την ευρυτέραν περιοχήν της Μέσης Ανατολής.

Ο Μακαριώτατος ανεφέρθη επίσης εις τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την Ελλάδα, αλλά και εις άλλα προβλήματα τα οποία μαστίζουν την Συρίαν.

Εις την δύσκολην κατάστασιν της Ελλάδος ανεφέρθη εν αισιοδοξία και ο κ. Δένδιας, ευχόμενος η χώρα και η Νέα Κυβέρνησις να ανταπεξέλθουν, ζητών τας συντόνους και καθημερινάς ευχάς και των Ιεροσολυμιτών Πατέρων.

Επί τούτοις ο κ. Υπουργός προσέφερεν δώρον εις τον Μακαριώτατον ο δε Μακαριώτατος προσέφερεν εις τον κ. Υπουργόν και εις τους συνεργάτας αυτού το βιβλίον της Ιστορίας της Εκκλησίας Ιεροσολύμων του Αγιοταφίτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, το περιοδικόν Νέα Σιών δια την βιβλιοθήκην αυτού και εικόνα της Γεννήσεως  του Χριστού εκ μαργαριταρορίζης κατεσκευασμένην εις Βηθλεέμ.

Εμφανίσεις: 34357
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!