Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο Πατριαρχείο

pan-7

Την Τετάρτην, 5ην Σεπτεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά των συνεργατών αυτού επεσκέφθη το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων.

Τον κ. Υπουργόν εσυνώδευσαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος εις το Ισραήλ κ. Κυριακός Λουκάκης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος εις τα Ιεροσολύμα κ. Σωτήριος Αθανασίου.

Τον κ. Παναγιωτόπουλον και τους συνεργάτας αυτού εκαλωσώρισεν ενθέρμως εις την αίθουσαν υποδοχής. ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπεν ότι ανέκαθεν τρέφει ιδιαίτερον σεβασμόν προς το Πατριαρχείον και τους Αγιοταφίτας. Ο Μακαριώτατος απήντησεν ότι είναι και δια τον Ίδιον και δια πάντας τους Αγιοταφίτας ιδιαιτέρα η χαρά δια την συνάντησιν ταύτην και ότι το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού είναι εις πάντας γνωστόν και επιβεβαιωμένον και με πράξεις.

Εις την συνάντησιν ταύτην εσημειώθη εποικοδομητική συζήτησις δια τα θέματα του Πατριαρχείου και της Ελλάδος. Συγκεκριμένως ο Μακαριώτατος ανεφέρθη εις το επιτελούμενον έργον υπό του Πατριαρχείου, το οποίον επεκτείνεται εις όλην την δικαιοδοσίαν αυτού εις Ισραήλ, Παλαιστινιακήν Αυτονομίαν και Ιορδανίαν και εις το μακρινόν Qatar και είναι έργον διαφυλάξεως των Αγίων Τόπων, έργον θρησκευτικόν, εκπαιδευτικόν και κοινωνικόν. Δια τούτο ο ρόλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι ειρηνευτικός και στρατηγικός και  τυγχάνει εξεχούσης σημασίας εις την περιοχήν της Μέσης Ανατολής.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος  εις αναγνώρισιν του εμπράκτου ενδιαφέροντος του κ. Υπουργού, άλλά και του Πρωθυπουργού  προς το Πατριαρχείον και δη της ενισχύσεως δια την αποπεράτωσιν του έργου ανακαινίσεως της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και του Πατριαρχικού Αρχείου, όπου φυλάσσονται σημαντικά αρχαία έγγραφα, απένειμεν εις αυτόν  την τιμητικήν διάκρισιν του Ανωτέρου Ταξιάρχου του τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων  του Παναγίου Τάφου.

Επί τούτοις ο κ. Υπουργός προσέφερεν εις τον Μακαριώτατον ασημένιον  πιάτον, ο δε Μακαριώτατος προσέφερεν εις τον κ. Υπουργόν και εις τους συνεργάτας αυτού  το βιβλίον της Ιστορίας της Εκκλησίας Ιεροσολύμων του Αγιοταφίτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, το περιοδικόν Νέα Σιών και άλλας Ιεροσολυμιτικάς ευλογίας.

Εμφανίσεις: 54821
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!