Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

boutaris ierosolimon

Την Τρίτην, 4 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος υπό των στενών συνεργατών αυτού και της εκπροσώπου του Έλληνος Προξένου εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ασπασίας Μήτση, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον εξοχώτατον κ. Δήμαρχον υπεδέχθη ενθέρμως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, περιστοιχούμενος υπό Αγιοταφιτών Πατέρων.

Καλωσορίζων τον κ. Δήμαρχον ο Μακαριώτατος  είπεν αυτώ ότι η Ιερουσαλήμ δέχεται συνεχώς πολλούς Θεσσαλονικείς προσκυνητάς, οι οποίοι στηρίζουν το έργον του Πατριαρχείου και ταυτοχρόνως ενισχύουν ηθικώς και υλικώς τους Χριστιανούς της Αγίας Γης.

Ο Μακαριώτατος ανεφέρθη επίσης εις την σημασίαν των βιβλικών σημείων εις την Αγίαν Γην, τα οποία προσελκύουν τον τελευταίον καιρόν παγκόσμιον ενδιαφέρον.

Επί τη επισκέψει ταύτη ο Μακαριώτατος επέδωσεν εις τον κ. Μπουτάρην εικόνα του Παναγίου Τάφου, την Ιστορίαν της Εκκλησίας Ιεροσολύμων του Αγιοταφίτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και το περιοδικόν Νέα Σιών.

Μετά την επίσκεψιν ταύτην εις το Πατριαρχείον ο κ. Δήμαρχος εξεναγήθη υπό του Μακαριωτάτου εις τα δώματα, υπέγραψεν εις το βιβλίον των επισκεπτών και εν συνεχεία επεσκέφθη τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως δια προσκύνησιν.

Εμφανίσεις: 54259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!