O Αρχηγός του Ελληνικού Ναυτικού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 

01

Την Τρίτην, 27ην Ιουνίου/10ην Ιουλίου 2012, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Ναυτικού, κ. Κοσμάς Χρηστίδης , ευρικόμενος εις το κράτος του Ισραήλ εις το  πλαίσιον επισκέψεως συνεργασίας εις τον τομέα του Ναυτικού, επεσκέφθη το Πατριαρχείον, συνοδευόμενος υπό τινων συνεργατών αυτού, υπό του αντιπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας εις Τελ Αβίβ κ. Παναγιώτου Σινάνογλου και υπό του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Σωτηρίου Αθανασίου.

Τον Αρχηγόν του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχον  κ. Χρηστίδην εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά τινων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Χρηστίδην περί της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου εις τας τρεις σήμερον πολικάς οντότητας, Ισραήλ, Ιορδανίαν και Παλαιστινιακήν Αυτονομίαν, περί του προσκυνηματικού έργου αυτού εις τα Πανάγια Προσκυνήματα, αλλά και του ποιμαντικού εις το Ορθόδοξον Αραβόφωνον ποίμνιον αυτού εις την χρονικήν μάλιστα πολιτικήν συγκυρίαν της σήμερον, ιδία του ειδικού καθεστώτος της πόλεως των Ιεροσολύμων.

Επίσης εγένετο μνεία των οσημέραι βελτιουμένων σχέσεων συνεργασίας Ελλάδος και Ισραήλ, θετικός αντίκτυπος των οποίων προκύπτει και δια το Πατριαρχείον.

Ευχαριστών επί τη επισκέψει ταύτη ο κ. Χρηστίδης, προσέφερεν εις τον Μακαριώτατον τον θυρεόν του Ελληνικού Ναυτικού και ασημένιαν ναυν και συλλεκτικόν βιβλίον με την ιστορίαν του Ελληνικού Ναυτικού.

Ανταποκρινόμενος αμοιβαίως ο Μακαριώτατος, προσέφερεν εις τον Αντιναύαρχον αχιβάδα εξ ελεφαντοστού με εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού και το βιβλίον της Ιστορίας της Εκκλησίας Ιεροσολύμων του αειμνήστου Αγιοταφίτου και Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.και τον προσφάτως εκδοθέντα τόμον τού  περιοδικού του  Πατριαρχείου «Νέα Σιών» του έτους 2007  και το βιβλίον του καθηγητού  κ. Δημητρακοπούλου περί του τόπου του Βαπτίσματος του Κυρίου.

Λαβόντες τας ευλογίας του Μακαριωτάτου οι εν λόγω επισκέπται εσυνέχισαν την προσκυνηματικήν αυτών περιοδείαν εις τον Ναόν της Αναστάσεως και το Θεομητορικόν μνήμα εν Γεθσημανή.

 

Εμφανίσεις: 42623
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!