Ο Υπουργός επειγουσών καταστάσεων της Ουκρανίας στο Πατριαρχείο

0007

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012, ο Υπουργός Επειγουσών Καταστάσεων της Ουκρανίας κ. Victor Baloga, μετά του προσωπικού της Πρεσβείας της Ουκρανίας εις Τελ Αβίβ και τινων συνεργατών αυτού, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον κ. Υπουργόν εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά τινων Αγιοταφιτών. Ο κ. Υπουργός προσεφώνησε τον Μακαριώτατον λέγων:

«Είναι τιμή δι’ ημάς να συναντώμεν Υμάς, Μακαριώτατε, οσάκις είμεθα εις Ιερουσαλήμ. Επί τη ευκαιρία ταύτη προσφέρομεν Υμίν εικόνα του Οσίου Αγαπητού παρά του Μητροπολίτου ημών Κιέβου κ. Βλαδιμήρου. Επιτρέψατε μου να είπω ολίγα λόγια παρά του Μητροπολίτου κ. Βλαδιμήρου. Ότε Ούτος ησθένησε εγένοντο ωρισμέναι σκέψεις περί παραιτήσεως αυτού. Μετά δύο μήνας όμως ανέρρωσε και ανέλαβε καθήκοντα και προέβη εις ωρισμένας αλλαγάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος εγένετο η δεξιά του χειρ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος συνεργάζεται μετά του Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου. Επομένως νυν δέν υπάρχει πρόβλημα εις τήν Μητρόπολιν. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υποστηρίζει την παρούσαν κατάστασιν. Ευχόμεθα και προσευχόμεθα να διατηρηθή η υγιεία του».

Ο Μακαριώτατος εκαλωσώρισεν τους εν λόγω επισκέπτας λέγων: «Καλωσορίζομεν υμάς και τους συνεργάτας υμών ως προσκυνητάς και έπειτα ως Υπουργόν. Προ ημερών ομοίω τω τρόπω εδέχθημεν τον κ. Πούτιν, η επίσκεψις του οποίου ήτο επίσκεψις εργασίας. Ούτος επεσκέφθη τον Πανάγιον Τάφον, την Βηθλεέμ, τον Ιορδάνην άρα και το ημέτερον Πατριαρχείον, όπερ ήτο λίαν ενισχυτικόν δι’ ημάς τους Χριστιανούς. Ούτω βλέπομεν και την επίσκεψιν υμών».

«Το Πατριαρχείον διαδραματίζει σημαντικόν ρόλον δια την προώθησιν της ειρήνης εις την Αγίαν Γην. Γνωρίζετε ότι η Ιερουσαλήμ είναι το κέντρον του παγκοσμίου πολιτικού ενδιαφέροντος εν όψει μάλιστα του ηυξημένου θρησκευτικού φανατισμού, τον οποίον το Πατριαρχείον προσπαθεί δια προσευχής, προσοχής και συνετών κινήσεων να αποσβέση. Το Πατριαρχείον αποβαίνει οσημέραι προσκυνηματικόν κέντρον χιλιάδων προσκυνητών εις το πλαίσιον του ηυξημένου «θρησκευτικού τουρισμού». Ημείς ομιλούμεν περί «προσκυνημάτων». Ο θρησκευτικός τουρισμός θεωρείται υπό έποψιν οικονομικών κριτηρίων, αξιολογείται με οικονομικά κριτήρια. Γνωρίζομεν ότι η Βηθλεέμ ενετάχθη εις την UNESCO».

«Καλωσορίζω και πάλιν υμάς και εύχομαι επούλωσιν του σχίσματος εις Ουκρανίαν και υγιείαν προς τον Μητροπολίτην υμών την σοφίαν, του οποίου συνιστώ να αξιοποιήσητε».

Ο Υπουργός ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατον δια τας υπ’ Αυτού εκφρασθείσας γνώμας υπέρ της επουλώσεως του υπάρχοντος σχίσματος εις Ουκρανίαν.

Ο Μακαριώτατος ευχαριστών είπεν ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία οφείλει να είναι ηνωμένη, ότι εκπληροί την αποστολήν αυτής εις τον αιώνα ημών, ο οποίος είναι αιών της Ορθοδοξίας. Η ενότης της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν είναι εξουσιοκεντρική. Δια των εν Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αυτονομία Διπλωματικών Αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Κρατών και η Εκκλησία ημών των Ιεροσολύμων ισχυροποιείται.

«Ευχόμεθα», είπεν ο Μακαριώτατος, «δια της θείας δυνάμεως να υπερβώμεν τας δυσκολίας ημών ως Ορθόδοξοι και να ανθώμεν εν ευαγγελική καρποφορία. Διαβιβάσατε τας ευχάς Ημών τω Μητροπολίτη της Ουκρανίας και τω Προέδρω της Ουκρανίας.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε σταυρόν επιστήθιον τω Υπουργώ και τη συζύγω αυτού και Ιεροσολυμιτικάς ευλογίας τοις συνεργάταις αυτού καθώς και φιλντισένιαν αχιβάδα με την εικόνα της Γεννήσεως και το βιβλίον του κ. Δημητρακοπούλου περί του τόπου του Βαπτίσματος του Κυρίου.

 

Εμφανίσεις: 33267
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!