Μοναχές της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής (Missia) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 

monaxes

Την Τρίτην, 19 Ιουνίου 2012, εικοσαμελής ομάς Ρωσίδων μοναζουσών-ξεναγών της εν Ιεροσολύμοις Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής (MISSIA), επεσκέφθησαν το Πατριαρχείον.

Ταύτας εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και ωμίλησεν αυταίς περί της σημασίας των Παναγίων Προσκυνημάτων, του έργου του Πατριαρχείου επ᾽ αυτών και της σημασίας του έργου του ξεναγού εις την περιοδείαν και θεωρίαν ανά τα Πανάγια Προσκυνήματα.

Η υπεύθυνος θεολογική και ιστορική αντικειμενική ξενάγησις υπό των ξεναγών του Πατριαρχείου και της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής (MISSIA) περιορίζει και αποτρέπει τας νοθεύσεις της ιστορικής και θρησκευτικής αληθείας υπό μη εκπεπαιδευμένων η μη υπευθύνων ξεναγών.

Το μήνυμα της καθαράς γνησίας χριστιανικής και εκκλησιασικής αληθείας πρέπει να φθάνη δια των ξεναγών εις τα ώτα και τας ψυχάς των προσκυνητών της Αγίας Γης δια την παιδείαν αυτών, την οικοδομήν και την σωτηρίαν αυτών.

Ελλιπής ξενάγησις, είπεν ο Μακαριώτατος, αφήνει κενά και δημιουργεί σύγχυσιν εις τας ψυχάς των προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται διψώντες πνευματικώς εις την Αγίαν Γην ζητούντες απάντησιν εις τα προβλήματα αυτών η θεραπείαν εις τας ασθενείας αυτών.

Αι μοναχαί ηυχαρίστησαν τον Μακαριώτατον δια το ότι δέχεται εις το Πατριαρχείον φιλοφρόνως όλους τους προσκυνητάς και δια το ότι εδέχθη και καθωδήγησεν αυτάς.

Επί τη επισκέψει ταύτη ο Μακαριώτατος επέδωσεν εις τας μοναχάς το βιβλίον του αειμνήστου Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου της Ιστορίας των Ιεροσολύμων και το βιβλίον του καθηγητού κ. Δημητρακοπούλου και ηυχήθη ταις μοναχαίς ευδοκίμησιν και επιτυχίαν εις τον μοναχικόν αυτών αγώνα και το έργον της ξεναγήσεως αυτών.

 

Εμφανίσεις: 41016
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!