Ο Υπουργός Εμπορίου της Κύπρου στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

 

sylikiwthsΤην Δευτέραν, 29ην Μαΐου/ 11ην Ιουνίου 2012, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Συλικιώτης, ευρισκόμενος εις το πλαίσιον επισκέψεως εις το κράτος του Ισραήλ και συνοδευόμενος υπό της συνεργάτιδος αυτού κ. Νίκης Πασχαλίδου και υπό του Πρέσβεως της Κυπριακής Δημοκρατίας εις το Ισραήλ κ. Χατζηαργυρού Δημητρίου και των κ. Τάκη Δημοσθένους και κ. Λουΐζας Βαράκλα, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον εξοχώτατον κ. Υπουργόν εδέχθη και εκαλωσώρισε θερμότατα η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης έλαβε χώραν ενδιαφέρουσα συζήτησις περί των κατ’ ανιούσαν γραμμήν οσημέραι αναβαθμιζομένων σχέσεων Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας και περί του θετικού αντικτύπου τούτων δια το Πατριαρχείον, λαμβανομένου μάλιστα υπ’ όψιν του χώρου της Μέσης Ανατολής και ιδία της πόλεως των Ιεροσολύμων, εις την καρδίαν της οποίας τούτο ευρίσκεται.

Εις τον χώρον τούτον, είπεν ο Μακαριώτατος, λαμβάνεται υπ’ όψιν το Πατριαρχείον ως ο αρχαιότερος θρησκευτικός Χριστιανικός θεσμός της Αγίας Γης, έχων σημαντικόν ρόλον και λόγον δια την ειρηνευτικήν διαδικασίαν και τελικήν διευθέτησιν του πολιτικού προβλήματος των Ιεροσολύμων.

Επί τη επισκέψει ταύτη ο Μακαριώτατος προσέφερεν εις τον κ. Υπουργόν φιλντισένιαν αχιβάδαν μετ’ εικόνος της Γεννήσεως και το σύγγραμμα της Ιστορίας Ιεροσολύμων του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Αγιοταφίτου Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και το βιβλίον του κ. Δημητρακοπούλου περί του τόπου του Βαπτίσματος του Κυρίου.

Ο κ. Υπουργός προσέφερεν εις τον Μακαριώτατον ωραίαν εικόνα του Αγίου Γεωργίου και εζήτησεν τας ευχάς Αυτού δια την προσκύνησιν εις τον Ναόν της Αναστάσεως και επιτυχίαν εις το έργον του.

 

Εμφανίσεις: 25291
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!