Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Τζίφνα

1Την Παρασκευήν, 21ην Απριλίου /4ην Μαΐου 2012, εωρτάσθη η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εις την κώμην της Τζίφνας, κειμένης εις τα περίχωρα της Ραμάλλας.

Εις τη κώμην ταύτην των δύο χιλιάδων κατοίκων, διαβιοί Ελληνορθόδοξος Αραβόφωνος Κοινότης, αριθμούσα περί τα τριακόσια πεντήκοντα μέλη και έχουσα ως Προϊστάμενον αυτής τον Οικονόμον π. Γεώργιον Αουάδ.

Ο ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου των Ορθοδόξων έχει να παρουσιάση αξιοπαρατήρητα δείγματα αρχαιότητος, ως το πέτρινον εικονοστάσιον, πέτρινον θρόνον, μέγα πέτρινον βαπτιστήριον και αξιοθαύμαστον σκαλιστήν παράστασιν της Γεννήσεως επί του υπερθύρου της εισόδου.

Της εορτής ταύτης και πανηγύρεως προεξήρξεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, γενόμενος δεκτός ενθέρμως υπό των ιερέων του Ναού, του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου της κώμης, συλλειτουργούντων Αυτώ του Ιερωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου Γέροντος Αρχιγραμματέως και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιορδάνου κ. Θεοφυλάκτου, Πατριαρχικού Επιτρόπου εν Βηθλεέμ, του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου π. Πορφυρίου, του Προϊσταμένου του ιερού Ναού τούτου π. Γεωργίου Αουάδ και του πρώην Προϊσταμένου π. Αντράους, του εκ Ναζαρέτ π. Γαβριήλ Ναντάφ και των ιεροδιακόνων π. Αθανασίου και π. Χαραλάμπους.

Πολλοί των Ορθοδόξων πιστών της πόλεως, αν μη τι όλοι, προσήλθον εις τον ναόν τούτον, ίνα τιμήσουν τον Άγιον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιον.

Εις τούτους εκήρυξε τον θείον λόγον η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, προβάλλων τον άγιον Γεώργιον ως ένα των μεγάλων μαρτύρων της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας και δη και της Ιεροσολυμιτικής, ως εκ καταγωγής της μητρός αυτού εκ της Παλαιστίνης και συνιστών αυτόν ως πρότυπον πίστεως, ανδρείας, υπακοής και άκρας αυταπαρνήσεως, προσενέγκοντος την ζωήν αυτού ως δώρον εις τον Χριστόν, τον θυσιασθέντα υπέρ αυτού και του κόσμου όλου.

Τους λόγους τούτους του Μακαριωτάτου μετέφραζεν αραβιστί εις το εκκλησίασμα ο Προϊστάμενος του ιερού Ναού π. Γεώργιος Αουάδ.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ηκολούθησε δεξίωσις εις την παρά τον ναόν αίθουσαν ενοριακών εκδηλώσεων. Εις ταύτην την δεξίωσιν απευθύνθησαν αι δέουσαι προσφωνήσεις παρά του νυν και του πρώην Προϊσταμένου της Κοινότητος ταύτης, π. Γεωργίου και π. Αντράους, παρά του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου μετά των ευχών προς τον Μακαριώτατον, των ευχαριστιών δια την επίσκεψιν και των αιτημάτων δια την βελτίωσιν της πνευματικής ενοριακής ζωής της Κοινότητος.

Ο Μακαριώτατος ευλογών, επέδωσεν εικόνας ευλογίας ενί εκάστω των ενοριτών και υπεσχέθη ότι το Πατριαρχείον πάντοτε εν τω μέτρω των δυνάμεων αυτού θα ανταποκριθή εις τα αιτήματα και τας ανάγκας της Κοινότητος έτι περισσότερον.

Εμφανίσεις: 24588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!