Με κατάνυξη η τελετή του Νιπτήρος στα Ιεροσόλυμα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

niptiras-ierosolima3

Με λαμπρότητα καί κατάνυξη τελέσθηκε καί εφέτος η τελετή του Νιπτήρα στην Ιερουσαλήμ.

Μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος επορεύθη, κρουωμενων των κωδώνων στην ευπρεπισμένη εξέδρα του Νιπτήρα στην ασφυκτικά κατάμεστη Αγία Αυλή του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.

Πλήθος κόσμου από την Ελλλάδα, την Κύπρο, την Ρωσσία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Γεωργία αλλά πιστοί άλλων δογμάτων, κατέκλυσαν από νωρίς το πρωΐ την Αγία Αυλή, αλλά καί τα δώματα των πέριξ κτηρίων.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν τιμής ένεκεν οι παρεπιδημούντες αρχιερείς, ο Μητροπολίτης Νικόζης καί Τσχινβάλης κ. Ησαΐας του Πατριαρχείου Γεωργίας καί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας καί Ηγούμενος Μαχαιρά κ. Επιφάνιος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τα ευαγγέλια του Νιπτήρα ανέγνωσεν εκ του υπαιθρίου άμβωνος ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Δημήτριος.

Ο Μακαριώτατος γενόμενος μιμητής του Κυρίου Ιησού, ένιψε τα πόδια δώδεκα αρχιμανδριτών, καθιστώντας τον εαυτόν του τύπον καί σημείον ταπεινώσεως γιά την Αγιοταφικήν αδελφότητα, αλλά καί γιά τις χιλιάδες των προσκυνητών που παρακολουθούσαν την τελετή.

Εν συνεχεία, των κωδώνων κρουωμένων χαρμοσύνως καί εν πομπή, προπορευομένων των εξαπτερύγων, του σταυρού, του Ιερού Ευαγγελίου καί των δώδεκα αρχιμανδριτών, ο Μακαριώταος ανήλθεν εις το Πατριαρχείον όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο οι αρχιερείς της Αγιοταφικής αδελφότητος καί ανήλθαν άπαντες είς την αίθουσαν του Θρόνου, καί γενομένης της απολύσεως εψάλη ο πολυχρονισμός του Πατριάρχη.

Στην εποκουλουθήσασα δεξίωσην, ο Μακαριώτατος ομίλησε κατάλληλα καί εις το τέλος, κατά το έθος, εδέχθη τις ευχές της Αγιοταφικής αδελφότητος καί των προσκυνητών.

Φωτογραφίες: Studio Anghel, Ιερουσαλήμ


niptiras-ierosolima2

niptiras-ierosolima

niptiras-ierosolima1

niptiras-ierosolima5

niptiras-ierosolima4

niptiras-ierosolima6

niptiras-ierosolima7

niptiras-ierosolima8

Εμφανίσεις: 85316
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!