Έγκαινια πτέρυγας σχολείου στην Ταϋμπε από τον Ιεροσολύμων

theofilos-pteriga

Την Τρίτην, 21ην Μαρτίου /3ην Απριλίου 2012, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ενεκαινίασε νέαν πτέρυγα του σχολείου του Πατριαρχείου εις Τάϋμπε.

Η πόλις του Τάϋμπε ευρίσκεται εις τα περίχωρα της Ραμάλλας και αριθμεί 35.000 κατοίκους, εκ των οποίων τρεις χιλιάδες περίπου είναι Αραβόφωνοι Ορθόδοξοι, ανήκοντες εις το Πατριαρχείον. Εις την πόλιν ταύτην το Πατριαρχείον διατηρεί ίδιον αυτού σχολείον, το αρχαιότερον της περιοχής από του 1875, Νηπιαγωγείον, Δημοτικόν, Γυμνάσιον και Λύκειον, με 500 μαθητάς περίπου, κυρίως εκ των περιχώρων, και τριάκοντα πέντε διδασκάλους και καθηγητάς.

Εις το σχολείον τούτο προσετέθη νέα πτέρυξ, επιχορηγηθείσα οικονομικώς υπό της Οργανώσεως USAID (United States Agency for International Development και εκτελεσθείσα υπό του ιδρύματος ΑΝΕRΑ (American Near East Refugee Aid), η οποία θα στεγάση τάξεις του Νηπιαγωγείου κυρίως αλλά και των άλλων Τμημάτων, προκειμένου δι’ αυτών να εξυπηρετηθούν καλλίτερον αι διδακτικαί και εργαστηριακαί ανάγκαι του σχολείου.

Ο Μακαριώτατος ενεκαινίασε την νέαν ταύτην πτέρυγα δια της τελετής του Αγιασμού του ύδατος και ηγίασεν αυτήν.

Εις την τελετήν ταύτην παρέστησαν οι συνοδοί του Μακαριωτάτου εκ των Ιεροσολύμων, ο Ιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο και Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Πατριαρχείου, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος π. Αΐσα Μούσλεχ εκ του Χωρίου των Ποιμένων και μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως και Πατριαρχικός Επίτροπος εις Ραμάλλαν Αρχιμανδρίτης π. Γαλακτίων, ο Αρχιδιάκονος π. Αθανάσιος, η Νομάρχης της περιοχής Ραμάλλας και Μπίρε εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αυτονομίας κ. Λάϊλα Γανάμ και άλλοι παράγοντες της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Κυβερνήσεως και της USAID κ. Μπάσεμ Ριφάϊ, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Δαούδ Καναάν και αντιπρόσωποι άλλων σχολείων της περιοχής και Συλλόγων της πόλεως και κάτοικοι αυτής.

Ομιληταί εις την τελετήν ταύτην ήσαν η Διευθύντρια της Σχολής κ. Αμπίρ Χουρίγιε, η Νομάρχης της περιοχής Ραμάλλας και Μπίρε κ. Λάϊλα Γανάμ, ο Δήμαρχος της κωμοπόλεως Τάϋμπε κ. Δαούδ Καναάν, ο εκπρόσωπος της USAID κ. Μπάσεμ Ριφάϊ και εκπρόσωποι των μαθητών, οι οποίοι και επαρουσίασαν χορευτικάς παραστάσεις επί της σκηνής και εδέχθησαν επαίνους και δώρα.

Την τελετήν επεσφράγισε δια της προσφωνήσεως Αυτού η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, η οποία έπεται αγγλιστί.

Μετά ταύτα η Σχολή απένειμεν αναμνηστικήν ευχαριστήριον πινακίδα εις τον Μακαριώτατον, τους εκπροσώπους της USAID και της ANERA, και εις τον Οικονόμον π. Κωνσταντίνον Νάσερ, συνδραμόντα οικονομικώς και τινας άλλους συνδρομητάς.

Εμφανίσεις: 31511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!