Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

3

Την Παρασκευήν, 17ην /30ην μηνός Μαρτίου 2012, εψάλη η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων.

Δια την ακολουθίαν ταύτην κατήλθεν εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως, των κωδώνων κρουομένων, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Κατά την ακολουθίαν ταύτην, συμφώνως προς την τυπικήν διάταξιν της Εκκλησίας, εψάλη υπό των ιεροψαλτών ο κανών του Ακαθίστου Ύμνου «Ανοίξω το στόμα μου…», και ανεγνώσθησαν αι τέσσαρες Στάσεις του Ακαθίστου Ύμνου, η Α’ υπό του χοροστατούντος Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, η Β’ υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, η Γ’ υπό του Γέροντος Καμαράσου Αρχιμανδρίτου π. Κελαδίωνος και η Δ’ υπό του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου π. Πορφυρίου.

Επί τω τέλει της ακολουθίας ταύτης η Α.Θ.Μ. ομιλών, ηυχαρίστησε τον Θεόν και την Υπεραγίαν Θεοτόκον δια την δωρεάν και πάλιν μιας τοιαύτης πνευματικής πανδαισίας εις ημάς τους Ορθοδόξους και ηυχήθη εύδρομον και καρποφόρον το υπόλοιπον της νηστείας.


Εμφανίσεις: 63097
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!