Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

0-theofilos

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στα Ιεροσόλυμα η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρυσάντων.

Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλος.

Της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, προεξήρχε ο Πατριάρχης Θεόφιλος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Αρχιερέων του Πατριαρχείου, τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και κληρικούς της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής.

Να αναφερθεί ότι το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Λειτουργίας ανεγνώσθη στην Ελληνική, στην Αραβική και στην Εκκλησιαστική Σλαβονική γλώσσα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν Ιερό Τρισάγιο και ευχαριστήρια δέηση, ενώ στη συνέχεια εν πανηγυρική πομπή οι Αγιοταφίτες προεξάρχοντος του Πατριάρχου κατευθύνθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπου εκεί ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας δέχθηκε τις ευχές όλων.

Εκ μέρους της αγιοταφικής  αδελφότητας τον Πατριάρχη Θεόφιλο προσφώνησε ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος.

Ακολούθως στον κ. Θεόφιλο ευχήθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιερουσαλήμ κ. Σ. Αθανασίου, ο Πρέσβης της Λευκορωσίας στο Ισραήλ κ. Ι. Λεσένιγα, Πρόξενος της Κύπρου στην Παλαιστινιακή Αυτονομία και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Να αναφερθεί ότι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Ιερουσαλήμ, ανέγνωσε τις ευχές του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Εκ μέρους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ευχήθηκε ο Αρχηγός της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολή Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Μινάγιεφ και η Ηγουμένη της Ρωσικής Ιεράς γυναικείας Μονής της Ορεινής Γερόντισσα Γεωργία.

Τις ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου στην Ελληνική γλώσσα ανέγνωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αποστολής Ηγούμενος Θεοφάνης.

Ακόμα τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο προσφώνησαν οι εκπρόσωποι των αραβικών κοινοτήτων Ιερουσαλήμ, Τελ-Αβιβ, Γαλιλαίας, Ραμάλλα, Μπεΐτ-Τζαλά, Ιορδανίας κ.α.

Στον εορτάζοντα ο οποίος συμπληρώνει φέτος τα 60 χρόνια του, ευχήθηκαν θερμά οι πρυτανικές αρχές, οι καθηγητές και φοιτητές της Ιερατικής Σχολής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς και των αραβικών Ορθοδόξων σχολών.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους στην επίσημη τελετή ήταν και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιορδανία, καθώς και πλήθος προσκυνητών.

2

4

1

5

Εμφανίσεις: 123994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!