Ο Επίσκοπος Αγαθονίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

agathonias

Την Παρασκευήν, 25ην Φεβρουαρίου, / 9ην Μαρτίου 2012, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υπεδέχθη εις το Πατριαρχείον τον Επίσκοπον Αγαθονίας κ. Μπορίς και τον πατέρα Ντόμπρι Ιβανώφ της Εκκλησίας της Βουλγαρίας μετά μικράς συνοδείας προσκυνητών.

Εις την εν λόγω συνάντησιν ο Μακαριώτατος, μεταφράζοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιορδάνου κ. Θεοφυλάκτου, ωμίλησεν εις αυτούς περί της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ, η οποία διατηρεί παντού μοναστήρια και Προσκυνήματα και φιλοξενεί πλήθη προσκυνητών, ανανεουμένων εκ της προσκυνηματικής αυτών επισκέψεως και επιθυμούντων να ξαναεπισκεφθούν την Ιεράν Πόλιν.

«Εις την Αγίαν Πόλιν», είπεν ο Μακαριώτατος, «μαθαίνομεν να ζώμεν όλοι μαζί με αλληλοσεβασμόν, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Ιουδαίοι».

Ο Σεβασμιώτατος ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατον δια την θερμήν υποδοχήν, ικανοποιημένος εξ όσων ήκουσεν παρ’ Αυτού και ωμίλησε και εκείνος δια τα ωραία μοναστήρια της Βουλγαρίας και τον προσεκάλεσε να επισκεφθή αυτά.

Ο Μακαριώτατος ετόνισεν ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας διατηρεί αρίστας σχέσεις μετά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και μετά του κράτους του Ισραήλ, καθώς η Βουλγαρία ανήκει εις τας χώρας αι οποίαι αντεστάθησαν εις τον Ναζισμόν.

Ωμίλησεν εις αυτούς δια την ειρηνικήν επίσκεψιν Αυτού εις την Κύπρον και προηγουμένως εις την Εκκλησίαν της Πολωνίας και Φιλανδίας και ηυχαρίστησεν αυτούς δια την πρόσκλησιν.

Εμφανίσεις: 47424
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!