Επέστρεψε από την Αμερική ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος

ImageΕπέστρεψε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος από την Αμερική, όπου συμμετείχε στις εργασίες του

«Συμβουλίου Θρησκευτικών Ιδρυμάτων των Αγίων Τόπων».

  

Η Διαθρησκειακή οργάνωση αυτή συμπεριλάμβανε και τους επικεφαλείς των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών στους Αγίους Τόπους.

  

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος συμμετείχε ως διάδοχος του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων που επομένως αποτελεί τον ιστορικό ηγέτη των Χριστιανών των Αγίων Τόπων.

  

Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου είναι οι Αρχί-Ραβίνοι του Ισραήλ, οι επικεφαλείς των Ισλαμικών Δικαστηρίων και οι ηγέτες της Αγγλικανικής, Λουθηριανής και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ.

  

Ο κύριος σκοπός του Συμβουλίου ήταν η έκδοση Ανακοινωθέντος το οποίο εδραίωνε την αρχή, εκτός των άλλων, ότι «εκάστη θρησκευτική κοινότητα οφείλει να συμπεριφέρεται στις Ιερές Τοποθεσίες των άλλων θρησκειών με τρόπο ο οποίος να σέβεται την ακεραιότητα και ανεξαρτησία τους ... ».

 

 

 

Αυτή η επιβεβαίωση είναι πολύ σημαντική καθώς η πλειοψηφία των Χριστιανικών Ιερών Τοποθεσιών στους Αγίους Τόπους αποτελούν ιδιοκτησία του Ελληνικού Ορθοδόξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.
Εμφανίσεις: 59727
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!