Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Θεόφιλος

ImageΤον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος χθες στο Φανάρι, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν τα δύο Πατριαρχεία.

 

 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος με αφορμή την επίσκεψη τόνισε: "Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, την αγάπη μας και τον σεβασμό μας για το αμέριστο ενδιαφέρον σας και κατά τη σημερινή επίσκεψή μας εδώ, αλλά και καθ' όλες τις προηγούμενες επισκέψεις μας».

 

Επίσης ο κ. Θεόφιλος σχετικά με την επίσκεψη του στο Φανάρι δήλωσε: "Είναι επισκέψεις, δια των οποίων εκφράζεται η ενότητα που μας συνδέει και οι οποίες μας δίνουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τον ρόλο και τη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την βοήθειά του προς την Εκκλησία Ιεροσολύμων, τόσον εις το απώτερο, όσον και εις το πρόσφατο παρελθόν».

 

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εκφράζοντας την συμπαράσταση του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τόνισε: " Ότι κάνουμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο το θεωρούμε αυτονόητο για τον Πανάγιο Τάφο, για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσωπικώς για την προσφιλή Μακαριότητά σας.

 

Όλοι οι Ορθόδοξοι ανά τον κόσμο οφείλουμε πάρα πολλά στην Αγιοταφική Αδελφότητα, η οποία εν μέσω και προβλημάτων, και ορέξεων, και διεκδικήσεων δια μέσου των αιώνων, συνεχώς αγωνίσθηκε και κράτησε υπέρ του Γένους μας τα Πανάγια Προσκυνήματα».

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προσκάλεσε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο στην Καππαδοκία στις 8 Ιουνίου, όπου εκεί θα τελέσουν συλλείτουργο.
Εμφανίσεις: 68027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!