Ο Πατριάρχης Θεόφιλος για τα επεισόδια των Αρμενίων

ImageΔηλώσεις έκανε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, με αφορμή τα σημερινά επεισόδια των Αρμενίων μοναχών στα Ιεροσόλυμα.

 

Συγκεκριμένα μια ομάδα περίπου 50 Αρμένιων κληρικών πήγε νωρίς το πρωί στο Ναό της Αναστάσεως για την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού με βάση το αρμένικο ημερολόγιο.

 

Αμέσως προχώρησαν στην βίαιη απομάκρυνση του ελληνορθόδοξου φύλακα από το παρεκκλήσι του ναού και παρά τις διαβουλεύσεις με ελληνορθόδοξους αρχιερείς, οι οποίοι επικαλέστηκαν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και το ισχύον καθεστώς και επιχείρησαν να επαναφέρουν το φύλακα στη θέση του.

 

Οι Αρμένιοι αρνήθηκαν απωθώντας βίαια τους ορθόδοξους ιερείς και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αυτούς, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο.

 

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός από τις αστυνομικές δυνάμεις αρκετών Αρμενίων κληρικών, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις Έλληνες κληρικοί κατά τις συμπλοκές με τους Αρμένιους.

 

Οι δηλώσεις του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου έχουν ως εξής:

 

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απαράδεκτον εγκληματικήν συμπεριφορά των Αρμενίων μοναχών του Αρμένιου Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα.

 

Επίσης καταδικάζουμε το θλιβερό και αντιεκκλησιαστικό γεγονός της προπυλάκισης από τους Αρμένιους, κληρικών και μοναχών της Αγιοταφικής Αδελφότητας, οι οποίοι προσπάθησαν να προστατέψουν τα δίκαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

 

Αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς, είναι η σημερινή ενέργεια που αποτελεί συνέχεια των ανάλογων ενεργειών, που σημειώνονται εδώ και πολλά χρόνια».

 

Τέλος να αναφερθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, αναμένονται διαμαρτυρίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου στα Διεθνή φόρα.

Εμφανίσεις: 45900
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!