Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στον Ρωσικό Ι.Ν. Αγ. Τριάδας

ImageΧθες, Δευτέρα 8 Ιουνίου ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλος Γ΄,

τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής (Πατριαρχείο Μόσχας) στα Ιεροσόλυμα.

 

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεδόσιος, ο Επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής, Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος, πλήθος Κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας, καθώς και ο Πρέσβυς της Ρωσίας στο Ισραήλ.

 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος κατά την διάρκεια του κηρύγματος, αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα και στην εορτή της Πεντηκοστής, όπου μεταξύ άλλων τόνισε «ο Χριστιανός λαμβάνει το Άγιο Πνεύμα κατά την βάπτιση του ύδατος, και έτσι γίνεται τέκνο Θεού».

 

Ακόμη, ο Επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής, Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση να τελέσει Θεία Λειτουργία, στον Ναό της Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

 

Τέλος να αναφερθεί, πως κατά την υποδοχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου Γ΄ παρευρέθηκαν: Τα Μέλη της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής, ο Πρέσβυς της Ρωσίας στο Ισραήλ, ο  Πρέσβυς της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, της Κύπρου, Μέλη του Διπλωματικού Σώματος, ο Επικεφαλής της Αποστολής της Ρωσικής Εκκλησίας στο Εξωτερικό Αρχιμανδρίτης Ιοάσαφ, ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Fuad, ο Επικεφαλής της Λουθηρανικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους, εκπρόσωποι της Κοπτικής και Αρμενικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους, Εκπρόσωποι της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και πλήθος πιστών.

 

Ρωσική Πνευματική Αποστολή:

 

Η Ρωσική Πνευματική Αποστολή ιδρύθηκε το 1847, με σκοπό την προώθηση της Ορθοδοξίας στους Αγίους Τόπους, την διατήρηση των καλών σχέσεων με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, καθώς και την οργάνωση εκδρομών στα Πανάγια Προσκυνήματα.

 

Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας στις 31 Μαρτίου 2009, Επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής, διορίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος (Μινάεβ).

  

Εμφανίσεις: 36781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!