Στην Καβάλα αύριο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

ImageΣτην Καβάλα θα βρίσκεται από αύριο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο οποίος την Πέμπτη, στις 9:30

το πρωί θα ευλογήσει τις εργασίες της 3ης Τακτικής Συνόδου Προέδρων και Αντιπροέδρων των ΤΕΙ, ενώ στις 8 το βράδυ θα απευθύνει ομιλία στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας, με θέμα: "Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η σημασία των Ιερών Προσκυνημάτων".

 

Ο κ. Θεόφιλος αναμένεται να αφιχθεί αύριο στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, όπου θα τον υποδεχθεί ο Αντιπρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας κ. Δ. Εμμανουλούδης.

 

Από εκεί θα μεταβεί στην Καβάλα όπου αναμένεται να τον υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος, οι Αρχές της πόλης και πλήθος πιστών.

 

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος θα προσκυνήσει στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον οποίο αναμένεται να προσφέρει εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με ένα μικρό τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση με τον επιχώριο Μητροπολίτη Προκόπιο.

 

Την Πέμπτη, στις 9:30 το πρωί, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος θα ευλογήσει τις εργασίες της 3ης Τακτικής Συνόδου Προέδρων και Αντιπροέδρων των ΤΕΙ.

 

Αμέσως μετά θα επισκεφθεί, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φιλίππων Προκόπιο, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στους Φιλίππους, το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Γρηγορίου Καρβάλης και τη Στέγη Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

 

Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Προκόπιος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου Θεόφιλου και της συνοδείας του στην Κεραμωτή.

 

Στις 8 το βράδυ ο κ. Θεόφιλος θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας.

 

Θα αναφερθεί στους αγώνες της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, στο πέρασμα των αιώνων, για την προστασία των Παναγίων Προσκυνημάτων αλλά και στο σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό ρόλο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Αγίους Τόπους.

 

Την επομένη, Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων θα αναχωρήσει για την Αθήνα. 
Εμφανίσεις: 53147
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!