Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στον Ιορδάνη ποταμό

ImageΙερουσαλήμ - Κατόπιν συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, εκπροσωπουμένου υπό του Γενικού Διευθυντού αυτού κ. Ραφαήλ Μπεν Χουρ

και συνεργατών αυτού, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ', συνοδευόμενος υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του ηγουμένου της ομόρου Μονής αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου, επεσκέφθη την παρά τον Ιορδάνην ποταμόν Ιεράν Μονήν του Τιμίου Προδρόμου και τον βιβλικόν παραδοσιακόν τόπον της βαπτίσεως του Κυρίου.

 

Η περιοχή αύτη, στρατοκρατουμένη ως γνωστόν από το 1967, προσφέρεται εις επίσκεψιν τοις προσκυνηταίς υπό του Ισραηλινού στρατού, δις του έτους, την παραμονήν των Φώτων 5ην / 18ην  Ιανουαρίου δια την τελετήν του αγιασμού των υδάτων υπό του Ελληνορθοδόξου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και την Μεγάλην Τρίτην εκάστου έτους δια την παραδοσιακήν προσκυνηματικήν βάπτισιν των προσκυνητών.

 

Τούτο επετεύχθη τη εισηγήσει του μακαριστού Πατριάρχου Ιεροσολύμων Διοδώρου Α' εις τας Ισραηλινάς στρατιωτικάς αρχάς.

 

Ο Ισραηλινός στρατός άνοιξε σήμερον, τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, την περιοχήν αυτήν δια την επιθεώρησιν υπό του Πατριάρχου της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου, επικινδύνως ημικατεστραμμένης ούσης από του 1967 και την εξέτασιν των δυνατοτήτων ανακαινίσεως αυτής.

 

 

Η έγκρισις δια τας εργασίας ανακαινίσεως υπάρχει ήδη, προς ενεργοποίησιν όμως αυτής απαιτείται η υποβολή αρχιτεκτονικής μελέτης και η εξεύρεσις χορηγού καλύψεως των δαπανών.

 

Μετά την επίσκεψιν εις την εν λόγω Ιεράν Μονήν ο Μακαριώτατος μετά του κ. Ραφαήλ Μπεν Χουρ, του Γενικού Στρατιωτικού Διοικητού της Ιεριχούς κ. Ίτζικ Ντέρι, του Γενικού Στρατιωτικού Διευθυντού της Βηθλεέμ κ. Ιγιάντ Σιρχάν και των ακολούθων αυτών, του πολιτικού μηχανικού κ. Όφερ Μεϊτάλ και του αρχιτέκτονος κ. Ρον Μαργκόλιν, επεσκέφθη τον τόπον της βαπτίσεως και επεθεώρησε τας γενομένας εργασίας υπό του Ισραηλινού στρατού, ήτοι της στηρίξεως της κοίτης του ποταμού δι' ακίνδυνον πρόσβασιν των προσκυνητών εις το ύδωρ του ποταμού και της οικοδομής λιθίνης εξέδρας μετά λιθίνου στεγάστρου δια την τέλεσιν του αγιασμού υπό του Πατριάρχου.

 

Η εξέδρα αύτη μετά του πέριξ χώρου είναι ιδιοκτησία του Πατριαρχείου.

 

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ικανοποίησιν Αυτού δια την συνεργασίαν του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ μετά του Ισραηλινού στρατού δια τας ως άνω διευκολύνσεις, γεγονός το οποίον προαναγγέλλει την σταδιακήν μονιμωτέραν επικράτησιν της ειρήνης και την συχνοτέραν και ευκολοτέραν επίσκεψιν των προσκυνητών δια το παραδοσιακόν αυτών βάπτισμα εις τον βιβλικόν παραδοσιακόν τόπον βαπτίσεως του Κυρίου προς αγιασμόν αυτών.

  

Εμφανίσεις: 50026
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!