Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος παρασημοφόρησε τον Φιλίππων

ImageΤον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο με ομάδα 90 προσκυνητών της Μητροπόλεως, εδέχθη στα Ιεροσόλυμα ο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

κ. Θεόφιλος Γ΄.

 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος στη προσφώνηση του χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιο «Αγιοταφίτη», συνδεθέντα μετά πολλών Αγιοταφιτών εις το παρελθόν και ως ανάστημα πνευματικό του μακαριστού Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Παντελεήμονος.

 

Στους προσκυνητές ο Πατριάρχης ευχήθηκε «βαθείαν και πλούσιαν πνευματική θεωρίαν των Παναγίων Προσκυνημάτων».

 

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόφιλο, τονίζοντας ότι με την επίσκεψη του αυτή ανανεώνει τους πάντοτε ισχυρούς δεσμούς του με την Αγιοταφική Αδελφότητα».

 

Επίσης ανέφερε ότι: «ως οι Φιλιππήσιοι της εποχής του Αποστόλου Παύλου συμμετέσχον εις τα παθήματα της Εκκλησίας Ιεροσολύμων πνευματικώς και υλικώς, ούω και ημείς σήμερον μετέχομεν εις την ζωήν της Εκκλησίας Ιεροσολύμων δια της συμβολικής ταύτης λογίας, την οποίαν παραδίδομεν υμίν».

 

Κατά την ημέρα της μεγάλης εορτής, της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Προκόπιο στην μεγάλη αίθουσα του Θρόνου.

 

Ο Πατριάρχης τίμησε τον κ. Προκόπιο με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, για το έμπρακτο του ενδιαφέρον και την υποστήριξη την οποία προσέφερε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

 

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, έκπληκτος και συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την απονεμηθείσα αυτώ τιμή, μια σημαντική ημέρα για το ίδιο όπου συμπληρώνονται 36 έτη από την χειροτονία του ως Επίσκοπος.

 

Τέλος, ο κ. Προκόπιος αναφέρθηκε σε παλαιότερες επισκέψεις του στην Αγία Γη, αλλά και στον πνευματικό του σύνδεσμο με τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας Γερμανό.
Εμφανίσεις: 54655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!