Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για τα 4 χρόνια διακονίας του

ImageΓια τη συμπλήρωση 4 χρόνων γόνιμης Πατριαρχικής Διακονίας στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος Γ’,

παραχωρώντας συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

«Όλοι μας επιτελούμε το καθήκον και την αποστολή την οποίαν η Θεία Πρόνοια μας έχει αναθέσει» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος, υπογραμμίζοντας ότι «καθημερινώς δοξάζουμε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού, διότι μας δίδει την δύναμη να συνεχίζομε την αποστολή και να δίδομε την εν Χριστώ μαρτυρία».

 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος σημείωσε ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «ανταποκρίνεται, εν τω μέτρω των δυνατοτήτων του, εις τον ρόλο τον οποίον καλείται να διαδραματίσει» σε μία περιοχή στην οποία, όπως είπε, «τα όμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα, τόσον από πλευράς θρησκευτικής, πνευματικής, αλλά και από πλευράς καθαρά κοινωνικής και πολιτικής».

 

«Το Πατριαρχείο είναι ουσιαστικά φιλανθρωπικό ίδρυμα, διότι είναι το μόνο πνευματικό, θρησκευτικό και εκκλησιαστικό καθίδρυμα το οποίο δεν εξυπηρετεί οποιανδήποτε άλλη σκοπιμότητα», σημείωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος, προσθέτοντας ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι το μόνο, σε αντίθεση με τα άλλα Πατριαρχεία, του οποίου «οι αδελφοί μοναχοί αυτοσυντηρούνται», ενώ η αντιμισθία τους «δεν καλύπτεται ούτε από την Ελλάδα, ούτε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος».

 

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χριστιανοί, αλλά και στις σχέσεις τους με τους αλλόθρησκους, επισήμανε ότι «τα προβλήματα είναι κοινά» για όλους τους κατοίκους της περιοχής, τόνισε ωστόσο ότι οι χριστιανοί «αντιμετωπίζουν ένα ξεχωριστό πρόβλημα», που είναι ότι «αποτελούν μια ξεχωριστή οντότητα».

 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, οι χριστιανοί είναι «μια οντότις καθαρά επιβιώσεως», αντιμετωπίζουν κοινωνικά και άλλα προβλήματα και αυτό, όπως τόνισε, ισχύει για τους χριστιανούς όλης της Μέσης Ανατολής.

 

Τέλος, ο κ. Θεόφιλος, αναφορικά με τον ρόλο και την σημασία που διαδραματίζει η Αγιοταφιτική Αδελφότητα στα Πανάγια Προσκυνήματα, τόνισε ότι « η Αγιοταφιτική Αδελφότητα έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Πανάγια Προσκυνήματα, δεδομένου ότι τα Πανάγια Προσκυνήματα διετηρήθησαν ως μοναστικά κέντρα». 
Εμφανίσεις: 53386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!