Πατριάρχης Θεόφιλος "Στα Ιεροσόλυμα ζούμε πάντοτε με την ελπίδα της Αναστάσεως"

ImageΓια το κλίμα που επικρατεί αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ανέφερε ότι ήδη χιλιάδες προσκυνητές έχουν φτάσει στα Ιεροσόλυμα για να ζήσουν από κοντά το θαύμα της Αναστάσεως.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεόφιλος τόνισε: «Για τα Ιεροσόλυμα είναι ημέρες ελπίδος, χαράς και ευφροσύνης και ήδη εδώ επικρατεί μια εορταστική ατμόσφαιρα. Ήδη οι δρόμοι της Ιερουσαλήμ έχουν καταληφθεί από Ορθόδοξους προσκυνητές, οι οποίοι έρχονται από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Επίσης έχουμε αρκετούς Ελληνοκυπρίους, έχουμε από την Ελλάδα καθώς και από άλλα μέρη του κόσμου».

Ερωτηθείς, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος αν υπάρχουν εντάσεις αυτές τις ημέρες στην Αγία Γη, μεταξύ άλλων τόνισε: «Κοιτάξτε, εδώ στα Ιεροσόλυμα επειδή πάντοτε ζούμε με την ελπίδα της Αναστάσεως, ξεχνάμε την λύπη του Σταυρού και συζούμε με την χαρά της Αναστάσεως, το λέω αυτό διότι η Ανάσταση του Χριστού μεταβάλλει όλη αυτή την ατμόσφαιρα».

Επίσης, ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε και στο θέμα των επεισοδίων που γίνονται κάθε χρόνο στο ναό της Αναστάσεως, κατά την διάρκεια της αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «Με την βοήθεια του Θεού τα πράγματα έχουν διευθετηθεί, τουλάχιστον μέχρι τώρα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει, όλα πιστεύω θα εξελιχθούν ομαλά και ειρηνικά».

Κλείνοντας, ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας πρόσθεσε: «Δεν νομίζω να υπάρξουν εντάσεις, επικρατεί ένα πνεύμα συνδιαλλαγής. Όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη, ότι πλέον εμείς οι κληρικοί τουλάχιστον και θρησκευτικοί αρχηγοί των Εκκλησιών θα πρέπει να ενσαρκώνουν και να εκπνέουν την ειρήνη και να καταφέρονται εναντίον της βίας».

Φώτο: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 63901
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!