Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος «βρισκόμαστε κοντά στον Κυπριακό λαό»

ImageΤον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριου Καρογιάν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Καρογιάν, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι «με τον Πατριάρχη Θεόφιλο είχαμε μια πολύ εγκάρδια και ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Επίσης, ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Θεόφιλο για το ρόλο που διαδραματίζει το Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, αλλά και ευρύτερα για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ομαλοποιηθούν οι καταστάσεις.

Ο κ. Καρογιάν, πρόσθεσε: «Ενημερώθηκα και για το ρόλο που διαδραματίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως Θρησκευτικός και πνευματικός πόλος».

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Θεόφιλος και ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, συζήτησαν και για το θέμα του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι «το ενδιαφέρον του Πατριάρχη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν πολύ μεγάλο».

«Θέλησε να ενημερωθεί πως πάνε τα πράγματα κάτω, τις προοπτικές που υπάρχουν και σαφώς μας διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το Πατριαρχείο σε όλα τα επίπεδα θα βρίσκονται κοντά στον κυπριακό λαό, κοντά μας μέχρι να καταφέρουμε να απελευθερώσουμε και επανενώσουμε την Κύπρο», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Φώτο: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 47651
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!