Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στην Πολωνία

ImageΑφίχθη σήμερα το πρωί στην Πολωνία για να πραγματοποιήσει την Ειρηνική του επίσκεψη στην εκεί Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ΄.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν οι Αρχιεπίσκοποι Κωνσταντίας Αρίσταρχος και Ιορδάνου Θεοφύλακτος, οι Αρχιμανδρίτες Δημήτριος, Ιερώνυμος και Θεόφιλος και ο Αρχιδιάκονος Αθανάσιος.

Στο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στην Βαρσοβία, έγινε η επίσημη υποδοχή με πανηγυρική Δοξολογία, στην οποία συμμετείχαν ο Επίσκοπος Σεμιατίτσε Γεώργιος , οι κληρικοί της Βαρσοβίας και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας καλωσορίζοντας τον υψηλό επισκέπτη σημείωσε ότι «σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Πολωνία και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Μετά διάλειμμα  400 χρόνων, ήταν το θέλημα του Θεού, να φτάσει εδώ ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων,  ο Πατριάρχης της Μητρός Εκκλησίας για το σύνολο του Χριστιανισμού».

Ο  Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη Του  προς τον Παντοδύναμο Θεό για την άφιξη εκ των Αγίων Τόπων στην Πολωνία και την ευκαιρία που θα έχει να είναι σε χώρους που έχουν σημασία για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Πολωνία. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όπου ο Πατριάρχης κατέθεσε στεφάνι.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της διαμονής  στην Πολωνία, ο Πατριάρχης  Θεόφιλος  ΙΙΙ, θα  περιοδεύσει στις Εκκλησιαστικές  Επαρχίες Λουβλίνου και Μπιαλίστοκ και θα επισκεφτεί τις Μονές Οσίου Ονουφρίου στην Jableczna και Μεταμορφώσεως στην Grabarka ενώ θα επισκεφθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον τόπο μαρτυρίου και θανάτου χιλιάδων ανθρώπων από τα Ναζιστικά στρατεύματα, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Majdanku.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου στο Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας, θα τελεσθεί Συλλείτουργο του πατριάρχου Θεοφίλου με τον Μητροπολίτη Σάββα, τα μέλη της συνοδείας του Πατριάρχου και Ιεράρχες της Πολωνικής Εκκλησίας.

Αυθημερόν ο Πατριάρχης και τα συνοδεύοντα Αυτόν, μέλη του Ιερού Κοινού του Παναγίου Τάφου θα αναχωρήσουν εις τα ίδια.

Image

Image

Εμφανίσεις: 43414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!