Στον ναό της γεννήσεως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και ο Μαχμούντ Αμπάς

ImageΠεριήγηση στον Ναό της Γεννήσεως, στη Βηθλεέμ, έκαναν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς για να δουν από κοντά την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης του ναού.

Στην εκκλησία-σύμβολο, ηλικίας 1.700 ετών, γίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία της τόσο ριζικές επιδιορθώσεις, για τις οποίες η παλαιστινιακή κυβέρνηση έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους ενός εκατ. δολαρίων.

Οι εργασίες, που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνάντησαν αρκετά εμπόδια εξαιτίας των λαθών που είχαν γίνει στις προηγούμενες απόπειρες συντήρησης, ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τον Ζλαντ αλ-Μπαντάκ, σύμβουλο θρησκευτικών θεμάτων της παλαιστινιακής κυβέρνησης, η φθορά των τελευταίων χρόνων οδήγησε σχεδόν σε κατάρρευση διάφορων βασικών τμημάτων του ναού.

Γι’ αυτό απαιτήθηκε πριν την έναρξη των εργασιών ενδελεχής μελέτη, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί από τον Καναδά και την Ιταλία.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο η μελέτη κόστισε 313.000 δολάρια.

Εμφανίσεις: 59608
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!