Εξελέγησαν 12 νέοι Επίσκοποι στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

ImageΣυνήλθε, σε τακτική Της συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνατίου Δ', από τη Τρίτη 21η του τρέχοντός μηνός μέχρι και τη Πέμπτη 23η, στην Αίθουσα Συνεδριών του Πατριαρχικού μεγάρου στο μοναστήρι του Balamand.

Κατά την συνεδρεία συμμετείχαν οι μητροπολίτες Ηλιουπόλεως Σπυρίδων, Όρους Λιβάνου Γεώργιος, Επιφανείας Ηλίας, Βηρυτού Ηλίας, Τύρου και Σιδώνος Ηλίας, Μεξικού Αντώνιος, Σαντιάγο (Χιλής) Σέργιος, Σάο-Πάολο Δαμασκηνός,  Αυστραλίας Παύλος, Εμέσης Γεώργιος, Βερροίας και Αλεξανδρέττας (Χαλέπι) Παύλος, Αργεντινής Σιλουανός, Ευρώπης Ιωάννης, Αρκαδίας Βασίλειος και Τριπόλεως Εφραίμ.

Επίσης συμμετείχαν ο γραματεύς της Ιεράς Συνόδου ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ντίμας και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κάρρας κ. Γαττάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Παναγίας Balamand.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια των δύο συνεδριών η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε δώδεκα (12) νέους Επισκόπου.

Οι Αρχιμανδρίτες Αθανάσιος (Φάχντ), Ηλίας (Τόμε) και Δημήτριος (Σάρμπακ), εξελέγησαν Βοηθοί Επίσκοποι στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαδίας.

Οι Αρχιμανδρίτες Εφραίμ (Μαλούλι), Ιγνάτιος (Ελχόσι), Ιωάννης (Χαϊκαλ), Ιγνάτιος (Σάμαν), Μάρκος (Χούρι) και Ρωμανός (Dawd), εξελέγησαν βοηθοί Επίσκοποι στις Ιερές Μητροπόλεις του Εξωτερικού (Ευρώπης, Μεξικού και Σάο – Πάολο).

Τέλος εξελέγησαν τρεις βοηθοί Επίσκοποι για το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος (Βααλάκι), ο Αρχιμανδρίτης Ισσάκ (Βαρακάτ) και ο Αρχιμανδρίτης Κόστα (Καϋάλ).

Ευχόμαστε στους νεοεκλεγέντες Θεοφιλεστάτους Επισκόπους η ποιμαντορία τους να είναι λαμπρή και καρποφόρα, και τους κράζουμε: Άξιος, Άξιος, Άξιος!

Η Romfea.gr δημοσιεύει 6 από τους 12 εκλεγμένους Επισκόπους:

ImageImage

ImageImage

ImageImage

Εμφανίσεις: 110320
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!