Ο Πατριάρχης Αντιοχείας χειροτόνησε τρείς νέους Επισκόπους – (Φώτο)

antioxeiaΣε κλίμα συγκίνησης τελέστηκαν οι χειροτονίες τριών νέων Επισκόπων στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Τις χειροτονίες τέλεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη Δαμασκό.

Οι πρώτοι τρεις από τους δώδεκα νέους Επισκόπους που χειροτονήθηκαν είναι: Ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Βααλάκι, ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ Βαρακάτ και ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάμαν.

Ο Πατριάρχης Ιγνάτιος κατά τη διάρκεια των χειροτονιών, απευθυνόμενος προς τους νεοχειροτονηθέντες Επισκόπους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «κληθήκατε να υπηρετήσετε τα πρόβατα του Κυρίου, γιατί ο Επίσκοπος στην Εκκλησία είναι ο υπηρέτης και όχι το αφέντης».

Επίσης υπογράμμισε ότι τα Μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, πιστεύουν ότι θα προσφέρετε πάρα πολλά στην Εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι νέοι Επίσκοποι δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του λαού, στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Επίσκοποι Νικόλαος Βααλάκι και Ισαάκ Μπαρακάτ, θα εξυπηρετούν το Πατριαρχείο Αντιοχείας στη Δαμασκό, ενώ ο Επίσκοπος Ιγνάτιος θα διακονήσει στην Μητρόπολη Μεξικού.

antioxeia1

antioxeia2

antioxeia3

antioxeias-isaak

antioxeia4

antioxeia6

antioxeia7

antioxeia8

antioxeia5

antioxeias-9

Εμφανίσεις: 100576
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!