Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Ι.Μ. Βεροίας

edessis02

Την Ιερά Μητρόπολή μας επισκέφθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Εδέσσης (αρχαία πόλη στο Ιράκ) κ. Ρωμανός, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας και χειροτονήθηκε επίσκοπος για τη διαποίμανση των αραβορθοδόξων που ζουν στη Βραζιλία της Λατινικής Αμερικής.

Ο ελληνομαθής Επίσκοπος έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα και τη μοναστική αδελφότητα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας. Στη θ. λειτουργία μετείχαν και 5μελής ομάδα νέων από τη Συρία και ιδιαίτερα από την Ιερά Μητρόπολη Χαλεπίου, που σπουδάζουν στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συνοδευόμενοι από τον Αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς, επισκέφθηκαν την Έδεσσα, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον οικείο Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ.

Image

Εμφανίσεις: 94430
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!