Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνατίου με Ντιμίτρι Μεντβέντεφ

ImageΜε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο Δ’, συναντήθηκε την Τρίτη 11 Μαϊου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, στην Πατριαρχική κατοικία στη Δαμασκό.

Να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ο Πατριάρχης Ιγνάτιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Ρωσικό λαό, για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την διατήρηση της ειρήνης , και αυτό επηρεάζει θετικά τη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Εύχομαι η χάρις του Αγίου Πνεύματος να φωτίζει τα έργα των Προέδρων της Ρωσίας και της Συρίας. Επίσης, προσευχόμαστε ο Κύριος να τους δώσει ένα κοινό όραμα για το καλό των λαών μας», τόνισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιγνάτιο, του μετέφερε τις ολόθερμες ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου.

Επίσης, ο κ. Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο ορθοδόξων εκκλησιών, τονίζοντας τη σημασία της συνέχισης του διαλόγου μεταξύ των εκκλησιών, ο οποίος θα βοηθήσει στις σχέσεις των δύο χωρών.

Να σημειωθεί, ότι  ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας με το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας, για την μεγάλη συμβολή του στην ενίσχυση των Ρωσο-συριακών σχέσεων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ρωσίας συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Αντιοχείας επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου ο κ. Ιγνάτιος προσέφερε στον κ. Μεντβέντεφ μια αντιοχειανή εικόνα της Παναγίας.

Εμφανίσεις: 26446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!