Ο Αντιοχείας τίμησε το Κύπριο Πρέσβη στη Συρία

ImageΟ Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιγνάτιος IV παρασημοφόρησε στις 12 Ιουλίου τον Πρέσβη

της Κύπρου στη Συρία κ. Ευστάθιο Ορφανίδη με το παράσημο του Μεγάλου Ταξιάρχη των Αγίων Πέτρου και Παύλου για τις στενές του σχέσεις με το Πατριαρχείο, τα Ελληνορθόδοξα μοναστήρια και εκκλησίες και γενικά τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Συρίας, ως επίσης και για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στη Συρία για ενδυνάμωση των σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής.

 

Αποκορύφωμα των προσπαθειών αυτών ήταν η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' στη Συρία.

 

Η τελετή της παρασημοφόρησης του κ. Ορφανίδη πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Πατριαρχείου.

 

Επιδίδοντας το παράσημο στον Κύπριο Πρέσβη ο Πατριάρχης Ιγνάτιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από την ημέρα άφιξης του στη Δαμασκό ο Πρέσβης ήταν ένας δραστήριος αδελφός ο οποίος εργάστηκε με ενδιαφέρον και ταπεινοφροσύνη.

 

Ο Πρέσβης της Κύπρου, πρόσθεσε, είναι άτομο με πίστη και ευσέβεια και επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.

 

Σήμερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρέσβη της Κύπρου και να του απονέμουμε το παράσημο του Μεγάλου Ταξιάρχη των Αγίων Πέτρου και Παύλου, ιδρυτών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην οποία όλοι ανήκουμε.

 

Του απονέμουμε αυτό το παράσημο για να του εκφράσουμε την εκτίμηση μας, κατέληξε ο Πατριάρχης.

 

Αποδεχόμενος το παράσημο ο κ. Ορφανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την τιμητική διάκριση και διαβίβασε εκ μέρους του λαού της Κύπρου και της Κυπριακής Κυβέρνησης εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στον Πατριάρχη για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για διατήρηση και προβολή της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού στην περιοχή.

 

Συγχάρηκε επίσης τον Πατριάρχη και το ιερατείο για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να προσφέρουν παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ηθική και οικονομική στήριξη σε ορφανά και σε άτομα που έχουν ανάγκη.

 

Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστησαν Μητροπολίτες και Επίσκοποι του Πατριαρχείου, ο Επιτετραμμένος της Ελλάδας κ. Θ. Θεοδώρου, το προσωπικό της Πρεσβείας της Κύπρου και το διπλωματικό προσωπικό της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό και Κύπριοι επιστήμονες και επιχειρηματίες που εργάζονται στη Συρία.
Εμφανίσεις: 30725
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!