Οι 4 αποφάσεις του Πατριαρχείου Αντιοχείας για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 

sinodoos-antioxea

Να μην μνημονεύει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κατά την θεία Λειτουργία σύμφωνα με τα Δίπτυχα, καλεί η Ιεράς Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας τον Πατριάρχη Ιωάννη.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει παρακάτω τις τέσσερις αποφάσεις που αφορούν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

1) Να καλέσει τον Πατριάρχη Αντιοχείας να μην μνημονεύει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στα Δίπτυχα, όταν μνημονεύει τους Πατριάρχες και τους Προκαθημένους των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

2)  Να ακυρώσει την δεύτερη παράγραφο από την απόφαση υπ΄αριθμό 2-5/2013, η οποία ελήφθη στην Συνοδική Συνέλευση τον Οκτώβριο του 2013, εφόσον ο σκοπός της εν λόγω παράγραφο έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Επομένως, η Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας επιστρέφουν στις "Επισκοπικές Συνελεύσεις" της Διασποράς, όπως συνήθησαν πριν ληφθεί η εν λόγω απόφαση.

3) Να καλέσει τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας να επικοινωνήσει με τους Προκαθημένους των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών, προκειμένου να τους ενημερώσει για τους λόγους που κίνησαν την Ιερά Σύνοδο για να ζητήσουν από τον Πατριάρχη να μην μνημονεύει τον Μακαριώτατον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στα Δίπτυχα. Τον κάλεσαν επίσης να ζητήσει την επέμβαση των Προκαθημένων ώστε να επιλυθεί η κρίση αυτή, της οπίας οι συνέπειες εμποδίδουν την ενωμένη κοινή μαρτυρία της Ορθοδοξίας.

4) Να εξουσιοδοτήσει τον Μακαριώτατο να λαμβάνει ό, τι κρίνει απαραίτητο από διαδικασίες και πράξεις, για την πραγματοποίηση η εν λόγω απόφαση ή να την ακυρώσει, όταν αναιρεθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν.

Εμφανίσεις: 117659
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!