Ρώσοι βουλευτές στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη

sokolof

Με Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Δαμασκό Ρωσικής Αντιπροσωπείας, η οποία επισκέφθηκε την Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας αποτελούταν από βουλευτές της Κρατικής Δούμας, τον Ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώφ, εκπρόσωπο του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως η Ρωσική αντιπροσωπεία βρέθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται τραυματίες πολέμου και σε ορφανοτροφείο, όπου φιλοξενούνται ορφανά, τα οποία παλαιότερα ανατρέφονταν στην Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας Μααλούλας προτού καταληφθεί από τους μαχητές.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Συρίας κ. Μπασάρ Άσαντ και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Βαελέμ αλ-Χάλκι.

Στο Πατριαρχείο Αντιοχείας η Ρωσική αποστολή έγινε δεκτή από τον Επίσκοπο Μπλουντάνης Νικόλαο.

Επίσης η αντιπροσωπεία μετέβη στο Λίβανο, όπου εκεί έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ προσφώνησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιόχειας εκ μέρους του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, επισημαίνοντας ότι η Ρωσική Εκκλησία με επικεφαλής τον Προκαθήμενό της με χαρά αναμένει σύντομα τον Μακαριώτατο κ. Ιωάννη να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Μόσχας.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δηλώνει αλληλεγγύη προς τους χριστιανούς της Συρίας, οι οποίοι υφίστανται διώξεις σε περιοχές, καταλειμμένες από τους αλλοδαπούς τρομοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος Αρσένιος.

Εν κατακλείδι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Σ. Γκαβρίλωφ προσέφερε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιωάννη μια εικόνα του Αγίου Μητροφάνους Επισκόπου Βορόνεζ.

sokolof1

sokolof2

sokolof3

Εμφανίσεις: 72161
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!