Ενθρόνιση Μητροπολίτη Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης Ιγνατίου (ΦΩΤΟ)

enthro24

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 στο Παρίσι, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

Με τον Πατριάρχη Ιωάννη συλλειτούργησαν Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας, της Ρωσικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Επίσης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωποι της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας και άλλων ομολογιών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας τέλεσε την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης κ. Ιγνατίου Αλχούσι.

"Είμαστε στο Παρίσι αλλά η καρδιά μας, βρίσκεται στην Συρία. Είμαστε με την σκέψη εκεί στους αδελφούς μας, που αναζητούν την ειρήνη", ανέφερε ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρόσφατο βομβαρδισμό στο σχολείο του Αγίου Ιωάννη στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν εννιά παιδιά.

Σε άλλο σημείο ζήτησε τις προσευχές όλων για αίσιο τέλος, για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συροιακωβίτη Ιωάννη Ιμπραχίμ.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης στη συνέχεια προσέφερε στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο μια ποιμαντορική ράβδο, ενώ του εύχηθηκε να οδηγήσει τον λαό του Θεού όπως ο Μωυσής στη Γη της επαγγελίας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ξεκίνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του, λέγοντας: ''Ίνα πάντες εν ώσι, καθώς συ, πάτερ, εν εμοί καγώ εν σοί, ίνα και αυτοί εν ημίν εν ώσιν, ίνα ο κόσμος πιστεύση ότι συ με απέστειλες."

"Ευχαριστώ τον Θεό που μου ανέθεσε να ποιμάνω τα πρόβατά του, παράλληλα όμως γνωρίζω το μερίδιο της ευθύνης που αναλαμβάνω. Επίσης ευχαριστώ τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην ελαχιστότητά μου", πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε: "Καλούμαστε να αναπτύξουμε μια σύγχρονη μαρτυρία για την κοινωνία του σήμερα. Η αποστολή μας, είναι να δώσουμε Χριστό σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τον άνθρωπο."

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ζήτησε τις προσευχές όλων, καθώς και των μοναχών της Αντιόχειας, του Λιβάνου και της Συρίας για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει στην Ευρώπη.

Τέλος να αναφερθεί ότι τον νέο Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας, προσφώνησε καταλλήλως και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

enthro

enthro2

enthro4

enthro3

enthro5

enthro6

enthro7

enthro9

enthro10

enthro11

enthro13

enthro18

enthro15

enthro16

enthro17

enthro19

enthro20

enthro22

enthro23

enthro25

enthro26

enthro27

 

Εμφανίσεις: 125896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!