Εκατό ημέρες από την απαγωγή των Μητροπολιτών

kidnapped-bishops-1

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Συμπληρώθηκαν 100 ημέρες από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συροιακωβίτη Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπράϊμ.

Οι δύο αδελφές Εκκλησίες δημοσίως και κατ΄ιδίαν καταβάλουν κάθε προσπάθεια σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για την ανέρευση των Ιεραρχών.

Έκπληξη όμως προκαλεί πως μικρά και μεγάλα κράτη έδειξαν άγνοια, όταν ήρθαν αντιμέτωποι μ΄αυτό το σοβαρό και επικύνδυνο συμβάν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα οι απαγωγείς δεν έχουν δώσει κανένα σημάδι για την τύχη των δύο Ιεραρχών, ενώ δεν έχουν κάνει γνωστή την ταυτότητα τους, και ποια είναι τα αιτήματα τους.

Επίσης κανείς δεν γνωρίζει αν οι δύο Αρχιερείς είναι νεκροί, η εάν είναι αιχμάλωτοι και υποφέρουν από διάφορα βασανιστήρια.

Ενώ το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τα Πατριαρχεία έχουν κάνει έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος έχει αναφέρει ότι όλοι οι μηχανισμοί έχουν τεθεί σε κινητοποίηση, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ζητήσει την απελευθέρωση τους, η τύχη των Ιεραρχών ακόμη αγνοείται...

Εμφανίσεις: 103346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!