Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Είναι ανίκανοι να κάνουν κάτι;'' (ΦΩΤΟ)

agry8

Αγρυπνία υπό το φως των κεριών πραγματοποίησαν οι Χριστιανοί του Λιβάνου το Σάββατο, για δύο απαχθέντες Μητροπολίτες που απήχθησαν στη Συρία τον Απρίλιο.

Οι συμμετέχοντες έκαναν έκκληση προς τους απαγωγείς να τους απελευθερώσουν και προέτρεψαν τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν περισσότερα για να καταφέρουν να επιτύχουν την απελευθέρωσή τους.

Επικεφαλής της αγρυπνίας ήταν ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης που οδήγησε περίπου 300 άτομα κοντά στην Τρίπολη του Λιβάνου ζητώντας την απελευθέρωση του αδελφού του, ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου Γιαζίγκι και του Συροιακωβίτη Μητροπολίτη, Ιωάννη Ιμπραήμ.

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας δήλωσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες των συριακών υπηρεσιών ασφάλειας για την απελευθέρωση των κληρικών.

«Αλλά παρ 'όλα αυτά αναρωτιέμαι για την αδυναμία τους στο θέμα αυτό. Είναι πραγματικά ανίκανοι να κάνουν κάτι;», ανέφερε.

«Πονάει η ψυχή μας να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στη πατρίδα », συμπλήρωσε ο Πατριάρχης αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο που έχει σκοτώσει περίπου 93.000 άτομα, και έχει προκαλέσει 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Οι δυο ιεράρχες απήχθησαν στις 22 Απριλίου από ενόπλους κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ενώ βρίσκονταν καθ' οδόν προς το Χαλέπι στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.

agry

agry1

agry2

agry3

agry4

agry5

agry6

agry7

agry9

agry10

Εμφανίσεις: 132202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!