Ο Μεξικού Αθηναγόρας τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά τον σεισμό στην Αϊτή

ImageΜε ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή. Στη Θεία Λειτουργία, που έγινε στον καταυλισμό που στήθηκε στο οικόπεδο της Ιεραποστολής, προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού και Κεντρώας Αμερικής κ. Αθηναγόρας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας επισκέφθηκε την Αϊτή, Χώρα της Εκκλησιαστικής του δικαιοδοσίας, για να φέρει μήνυμα ελπίδας στον κλήρο και το λαό της σεισμοπλήκτου Νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος έφθασε στην Αϊτή με το Κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελληνικής Κυβερνήσεως μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Εξοχ. κ. Π. Κουβέλη, και τον Γεν. Διευθυντή κ. Κωστή Δήμτσα της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το αεροσκάφος μετέφερε στο λαό της Αϊτής, 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος και φάρμακα της Ελληνικής μονάδας των «Ιατρών του Κόσμου».

Μόλις έφθασε στην Αϊτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ζήτησε από τον εκεί κλήρο του, νά επισκεφθεί τα σπίτια τους και τα κτήρια όπου στεγάζονταν τα σχολεία και ο Ναός μας, για να επιθεωρήσει την ζημιά που υπέστησαν. Συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος παρετήρησε, «δέν περίμενα τόση μεγάλη καταστροφή. Άλλο να τα βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο από κοντά». Όλα τα κτήρια όπου στεγάζονταν τα σχολεία και ο Ναός μας, ως και τα σπίτια των ιερέων, υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ώστε θα χρειασθούν σοβαρές επιδιορθώσεις, ή ακόμη θα πρέπει να κατεδαφισθούν και να ανεγερθούν εξ αρχής. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε επίσης το οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου προγραμματίζεται μελλοντικά να ανεγερθεί ολόκληρο συγκρότημα (Ναού, Σχολείου, Κλινικής και οικίας ιερέως).

Εφ’ όσον το οικόπεδο είναι άδειο, ο Προϊστάμενος Αϊτινός Ιερέας π. Βαρνάβας ζήτησε την άδεια του Μητροπολίτου και αμέσως δόθηκε ώστε, οικογένειες που τα σπίτια τους είχαν καταστραφεί από το σεισμό, να χρησιμοποιήσουν το οικόπεδο για προσωρινή διαμονή, για να μην είναι στους δρόμους. Την στιγμή αυτή στο οικόπεδο ζουν περί τα 3.000 άτομα. Τις πρώτες δύο εβδομάδες έμειναν στο χώρο χωρίς ούτε μία κουβέρτα να σκεπασθούν. Με την Χάρη του Θεού, κάποιος φιλάνθρωπος δώρισε στην Εκκλησία μας 500 αντίσκηνα, τα όποια δοθήκαν στις οικογένειες αυτές για να ζήσουν, επί του παρόντος, λίγο ποιό ανθρωπινά.

Χθες Τετάρτη, μαζί με τους δύο Αϊτινούς ιερείς μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε την Θεία Λειτουργία, σε ένα μικρό κενό, στο χώρο του οικοπέδου όπου διαμένουν οι άστεγοι.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες Αϊτινοί Ορθόδοξοι πιστοί μας, καθώς και πολλές οικογένειες που μένουν στο οικόπεδο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετέφερε τις ευλογίες και την συμπαράσταση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και μεταξύ άλλων, παρακάλεσε τους Αϊτινούς να μην χάσουν την ελπίδα τους.

«Δεν θα σας εγκαταλείψουμε, είμαστε εδώ και θα μείνουμε κοντά σας, για όσα χρόνια χρειάζονται, ώσπου να μπορέσετε να γυρίσετε στα σπίτια σας» είπε ο Σεβασμιώτατος. «Θα ξανακτίσουμε τον Ναό μας, θα ξανακτίσουμε τα σχολεία μας, και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να ξανακτίσετε την ζωή και το μέλλον σας», τους διαβεβαίωσε ο Μητροπολίτης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας με τους ιερείς του, διένειμαν τρόφιμα σε όλους τους παρευρισκομένους Αϊτινούς, από την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στην Αϊτή, η Ελληνική Κυβέρνηση και η Εκκλησία της Ελλάδος.Image

Αυτές τις μέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού, θα επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο για να συζητήσει μαζί του την κατάσταση στην Αϊτή και να προγραμματίσουν μαζί τον καταλληλότερο τρόπο ενισχύσεως και υλοποιήσεως της βοηθείας εκ μέρους της Εκκλησίας της Αμερικής προς τον χειμαζόμενο λαό της Αϊτής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας θα επανέλθει στην Αϊτή με τον Πρόεδρο του εν Ελλάδι Ιεραποστολικού Συνδέσμου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», ο οποίος Σύνδεσμος πρόκειται να μεταφέρει σημαντική βοήθεια και ενίσχυση στο λαό της Αϊτής. Επίσης, έχει προγραμματιστή συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον Πρόεδρο της Αϊτής κ. Rene Preval, για να συζητήσουν τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας με την Κυβέρνηση της Αϊτής στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων, προς ενίσχυση του λαού της Χώρας. 

Εμφανίσεις: 104925
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!