Επίσκεψη Μητροπολίτη Ιταλίας Γενναδίου στο Μιλάνο

ImageΠοιμαντορική Περιοδεία στην ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία και παροικία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μιλάνο της βόρειας Ιταλίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος από την Παρασκευή 19 μέχρι την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Κατά τις ημέρες αυτές προεξήρχε στις πανηγυρικές Ακολουθίες του Ακαθίστου Ύμνου (ο οποίος εψάλη ενώπιον της θαυματουργής εικόνας του ναού), του Μεγάλου Εσπερινού, της Θείας Λειτουργίας και της Επίσημης Δοξολογίας για την Εθνική Εορτή, συναντήθηκε και συνεργάσθηκε με τον Ιερατικώς Προϊστάμενο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος και το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας της ευρωπαϊκής μεγαλούπολης του Μιλάνου, αλλά και ανακοίνωσε επίσημα στους πολυάριθμους Ορθοδόξους που συμμετείχαν στις ιερές Ακολουθίες την απόκτηση τριών νέων εκκλησιών στην Ιταλία, στις πόλεις Gaeta, Pesaro και Mondovi’, καθώς και Ορθοδόξων Κοιμητηρίου στις πόλεις Μιλάνο και Ρίμινι.

Και όλα αυτά, όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, για τη διαφύλαξη και διαιώνιση της Ορθόδοξης πίστης των πατέρων μας και για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών και πνευματικών αναγκών των Ελλήνων και άλλων Ορθοδόξων που ζουν και εργάζονται στην Ιταλία.

 

Image

Εμφανίσεις: 76855
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!