10η Απονομή Πτυχίων Θεολογικής Ακαδημίας της I.M. Τορόντο

ImageΜεγάλη επιτυχία είχε η 10η ετήσια απονομή πτυχίων στους αποφοίτους της Θεολογικής μας Ακαδημίας. Έγινε την Παρασκευή 14 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης. Όπως συνήθως, γίνεται με δείπνο και εφέτος παρεκάθησαν πάνω από 700 συνδαιτυμόνες.  Απεφοίτησαν από την Ακαδημία  τρεις άριστοι νέοι οι, Χρήστος Μπέης, Γεώργιος Γιόβος και Ανδρέας Πεταρούδας. Ο Α. Πεταρούδας ήταν και ο αριστεύσας της χρονιάς.

Πολλοί ήσαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Τον Πρωθυπουργό S. Harper εκπροσώπησε ο κ. Terence Young, Ομοσπονδιακός Βουλευτής στην περιοχή Oakville. Τον Πρωθυπουργό του Οντάριο  εκπροσώπησε η Υπουργός κα Σοφία Αγγελωνίτη. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γεν. Πρόξενος κ. Σ. Αυγουστίδης. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γεν. Πρόξενος κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της βραδιάς.

Το πρόγραμμα άρχισε στις 7:00 μ.μ. με το απολυτίκιο της Αναλήψεως και τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Καναδά που διηύθυνε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και έψαλαν όλοι οι συνδαιτυμόνες. Την προσευχή ανέπεμψε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Yurij των Ουκρανών. Πρώτος ομίλησε ο Διευθυντής της Σχολής Αρχιμ. Ιγν. Δελής. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους κ.κ. Χ. Γερονικολό, Πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, Κ. Μενεγάκη, Συντονιστή ΣΑΕ, Περιφέρειας Καναδά, Εντιμ. Σ. Αγγελωνίτη, Υπουργό Παροχής Υπηρεσιών Καταναλωτών, Εντιμ. Γ. Κάννη, Ομοσπονδιακό Βουλευτή, Εντιμ. Σ. Αυγουστίδη, Γεν. Πρόξενο Κύπρου και Εντιμ. Terence Young, Ομοσπονδιακό Βουλευτή περιοχής Oakville, ο οποίος έφερε και προσωπικό έγγραφο μήνυμα του Πρωθυπουργού του Καναδά κ. S.Harper. Συνέxισε ο Α. Πεταρούδας άριστεύσας της χρονιάς (valedictorian).

Ενδιαμέσως οι φοιτητές, αλλά και όλος ο λαός έψαλαν ύμνους και τραγούδησαν δημοτικά και εθνικά τραγούδια υπό την διεύθυνση του Μητροπολίτη Σωτηρίου.Image

Μετά την ομιλία του κ. Γεν. Προξένου της Ελλάδας κ. Δ. Αζεμόπουλου,  έγινε η απονομή των πτυχίων και της εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προστάτου της Θεολογικής Ακαδημίας στους αποφοίτους, τα οποία επεδόθησαν από τους Γεν. Προξένους Ελλάδας και Κύπρου, τον ιδρυτή της Θεολογικής Ακαδημίας Ι. Χριστοδούλου και τους γονείς των αποφοίτων.

Η όλη τελετή έκλεισε με ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Σωτηρίου ελληνικά και αγγλικά. Την ευχαριστία τέλος ανέπεμψε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφόρος.

Ήταν μία εκδήλωση άψογη από όλες τις απόψεις. Αρίστη. Καλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά. Εδημιούργησε ενθουσιασμό και θαυμασμό.

Άπαντες  έφυγαν με το αίσθημα της ικανοποίησης και εδόξαζαν τον Θεό για την μεγάλη αυτή επιτυχία που είναι η Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο, η οποία λειτουργεί τώρα για δώδεκα χρόνια.

Μέχρι τώρα απεφοίτησαν 38 φοιτητές, εκ των οποίων 24 ήδη χειροτονήθηκαν ιερείς και υπηρετούν τις κοινότητες μας στον Καναδά.

Εμφανίσεις: 56294
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!