Με λαμπρότητα η εορτή της Πεντηκοστής στη Βασιλεία της Ελβετίας

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και χαρά εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Βασιλεία της Ελβετίας, στον οποία διακονεί ο Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Παπαδόπουλος.

Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Φιλόθεο Κολιόπουλο και Δαμασκηνό Λιονάκη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος στο κήρυγμα του, αφού πρώτα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εορτής, υπογράμμισε ότι Ιδρυτής της Εκκλησίας είναι ο Χριστός και Κυβερνήτης το Πανάγιον Πνεύμα για το οποίο μίλησε ο Κύριος μετά την Ανάσταση Του, και άφησε μόνιμα στην Εκκλησία χαρίζοντας στους αγραμμάτους σοφία και στους αδυνάμους δύναμη προκειμένου να εξαπλώσουν το μήνυμα της σωτηρίας στα πέρατα της γης.

«Αυτό το Πνεύμα συνέχισε καθοδηγεί μέχρι σήμερα την Εκκλησία, το οποίο παρακαλούμε να μας επισκιάζει και να φέρει τους εκτός Εκκλησίας στα ενδότερα διότι εκτός Εκκλησίας σωτηρία δεν υπάρχει», πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος.

Επίσης, ο κ. Μακάριος τόνισε ότι «θυμόμαστε πάντοτε την ανέγερση αυτού του περικαλλέστατου ναού ο οποίος εγκαινιάσθηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη του Γένους μας στις 12 Οκτωβρίου του 2003 και αποτελεί μεγαλόπνοο έργο της Μητροπόλεως Ελβετίας».

Στην συνέχεια και με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του Ναού π. Ηλία Παπαδόπουλου και όλων των ενοριτών παρατέθηκε πλούσιο γεύμα στο οποίο δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει ιδιαίτερη χαρά και πανηγυρική ατμόσφαιρα για τον απόδημο Ελληνισμό.

Image

Εμφανίσεις: 41980
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!