Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης Καναδικής εταιρείας, Ιεροδιάκονος στη Μητρόπολη Τορόντο

ImageΤο Σάββατο 5 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Παντελεήμονος, Άννης και Παρασκευής, στην πόλη του Markham, ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος χειροτόνησε σε Διάκονο τον Χρήστο Μπιτσακάκη.

Να αναφερθεί, ότι στη χειροτονία συμμετείχαν ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφόρος και δέκα Ιερείς.

Ο Ιεροδιάκονος Χρήστος Μπιτσακάκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης καναδικής εταιρείας (Magna) 43 ετών, έγγαμος και πατέρας 5 παιδιών.

Από μικρός συμμετείχε στη ζωή και τη δράση της Εκκλησίας. Προσέφερε πολλά στην χριστιανική ορθόδοξη νεολαία της Ιεράς Μητρόπολης. Πάντοτε επιθυμούσε να γίνει κληρικός.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τον συμβούλευε να παραμείνει στην θέση του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά στην Εκκλησία, πράγμα το οποίο δέχτηκε με πολλή χαρά.

Έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από Καναδικό Πανεπιστήμιο, αλλά και πτυχίο Μαγίστορος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι λαμπρός νέος. Θα υπηρετήσει ως εθελοντής Ιεροδιάκονος στον Ιερό Ναό Αγίων Παντελεήμονος, Άννης και Παρασκευής, Μarkham, στον οποίο προϊστάμενος είναι ο π. Οδυσσέας Δρόσος.

Είναι μία μεγάλη Κοινότητα και έχει ωραιότατο μεγαλοπρεπή, βυζαντινού ρυθμού ναό στον οποίον χωρούν καθιστοί 1000 πιστοί.

Παρακάτω ακολουθεί η ομιλία του Ιεροδιακόνου Χρήστου Μπιτσακάκη:

Σεβασμιώτατε, Θεοφιλέστατε, αιδεσιμώτατοι ιερείς, αγαπητή μου οικογένεια, ευλαβείς Χριστιανοί.

Ένας  σοφός και ευλαβής Αρχιερέας, μου είπε κάποτε: Σε αυτόν που  δόθηκαν πολλά, πολλά θα ζητηθούν. Αυτό συνέβη και σε μένα. Ο Κύριος με ευλόγησε να έχω ευσεβείς γονείς που με ανέθρεψαν κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας. Με εδίδαξαν προ παντός με το παράδειγμά τους, διότι εθαύμαζα το πως με ακούραστο τρόπο φρόντιζαν και τα παιδιά τους, αλλά και την προσφορά τους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μας στον Καναδά.

Με  εδίδαξαν να προσεύχομαι, να δοξάζω και να ευχαριστώ το Θεό για τις ευεργεσίες του, αλλά και να παρακαλώ στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου, να με φωτίζει και να με βοηθεί να ενεργώ κατά το θέλημά του.

Έτσι εχάρηκα πολλές ευλογίες. Η απάντηση στις προσευχές μου ήταν μία εξαιρετική σύζυγος από ευλαβή οικογένεια, η απόκτηση πέντε χαριτωμένων παιδιών, ακόμη και μία επιτυχημένη επαγγελματική εξέλιξη και πολλές άλλες δωρεές.

Τόσα  πολλά μου δόθηκαν, τόσα πολλά  θα μου ζητηθούν.

Και ασφαλώς  μία ακόμη μεγάλη ευλογία η  κλήση να υπηρετήσω την Εκκλησία, κατ’αρχήν ως Διάκονος. Αναλογίζομαι την ευθύνη να «κληρωθώ», ανάμεσα από πολλούς άλλους ευλαβείς χριστιανούς, να διακονήσω το ιερό θυσιαστήριο με φόβο Θεού και υπακοή στην Ιερά Μητρόπολη Καναδά, με σεβασμό στην συνεργασία μου με τους άλλους κληρικούς και τους χριστιανούς, παράλληλα με την επαγγελματική εργασία μου και με απόλυτη φροντίδα για ην οικογένειά μου.

Σε  αυτήν την ώριμη ηλικία παραδίδω ολόκληρο τον εαυτό μου στον Ευεργέτη Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Στη σημαντική  αυτή ημέρα της ζωής μου, χρέος μου είναι να αναφερθώ σε μερικά πρόσωπα που με βοήθησαν σημαντικά. Πρώτον τον αείμνηστο πατέρα μου, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι συμμετέχει σε αυτό το μυστήριο και μαζί με τον πατέρα του, τον ιερέα πατέρα Γεώργιο, προσεύχονται την ιερή αυτή στιγμή. Την μητέρα μου Βαρβάρα, που μου δίδαξε τι σημαίνει αγάπη, με την ακούραστη προσφορά στα παιδιά της και στην Εκκλησία.

Επίσης  ευχαριστώ την σύντροφό μου Νίκη, που με τον όμορφο τρόπο της με γεμίζει αγάπη και δύναμη στις δύσκολες στιγμές και για τις αμέτρητες θυσίες της προς τα παιδιά μας και τον σύζυγό της.

Ευχαριστώ όλους τους Ιερείς και πνευματικούς που με καθοδήγησαν προς το μεγάλο σημερινό μυστήριο. Το πατέρα Οδυσσέα Δρόσο, ο οποίος με δέχτηκε με τόση αγάπη ως συλλείτουγό του στην προοδευτική αυτή Κοινότητα και όλους τους ιερείς που με τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους.

Επίσης, ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο, την Φιλόπτωχο και γενικά όλους τους ενορίτες των Αγίων Παντελεήμονος, Άννης και Παρασκευής που με δέχτηκαν με τόση αγάπη. Ευχαριστώ και την Κοινότητα των Αγίων Πέτρου και Παύλου, Kitchener, για τα περασμένα 40 χρόνια συνεργασίας.

Ευχαριστώ θερμά τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπο Ανδίδων,  ο οποίος με τις προσευχές του και την πατρική του αγάπη με έχει καθοδηγήσει με τόσο ενδιαφέρον προς την σημερινή ευλογία.

Εν  τέλει, Σεβασμιώτατε, θα ήθελα πολύ να σας ευχαριστήσω για τη πατρική  σας αγάπη. Από μικρό παιδί  στο Ιερό Βήμα και για 35 χρόνια με ενθαρρύνετε με την αγάπη σας και το καλό σας παράδειγμα. Στα προβλήματα της ζωής μου, η πόρτα σας ήταν πάντοτε ανοικτή.

Σεβασμιώτατε, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και με μάρτυρες όλον τον κλήρον, τους συγγενείς και φίλους, με πολύ ταπεινοφροσύνη, αφιερώνω όλο μου το είναι προς τον Θεό και την Μητέρα Εκκλησία και παρακαλώ την αγάπη σας και τις προσευχές σας για να φανώ άξιος των προσδοκιών όλων σας.

Τελειώνω  με την παράκλησή μου σε όλο το εκκλησίασμα, να προσευχηθείτε μαζί μου και να παρακαλέσετε τον Κύριο, με τις προσβείες της Θεοτόκου, των Αγίων Παντελεήμονος, Άννης και Παρασκευής, των Αγίων Πέτρου και Παύλου, του Αγίου Στεφάνου του πρωτοδιακόνου και του Αγίου Δωροθέου Επισκόπου Τύρου, την ιερά μνήμη του οποίου εορτάζομε σήμερα, να μου χαρίσει το έλεός Tου και την σωτηρία μου.

Ας  είναι ευλογημένο το Όνομα του  Κυρίου. Αμήν.

Εμφανίσεις: 71103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!