Αδελφοποίηση Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο με Πανεπιστήμιο St. Paul, Ottawa

ImageΤην Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της συγκλήτου του Πανεπιστημίου St. Paul της Ottawa, υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας  μεταξύ της Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο (Ο.Θ.Α.Τ.) και του Πανεπιστημίου St. Paul, από την πρύτανη του Πανεπιστημίου κα Chantal Beauvais και τον Μητροπολίτη Σωτήριο.

Στην  τελετή αυτή, η οποία έγινε με κάθε επισημότητα, έλαβαν μέρος από μέρους του Πανεπιστημίου του St. Paul, η πρύτανης κα C. Beauvais, η αντιπρύτανης κα D. Tessier, ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής π. Α. Spatafora και πολλοί άλλοι καθηγητές. Από πλευράς της Ο.Θ.Α.Τ. ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο ιδρυτής της Ο.Θ.Α.Τ. Άρχων-Δεπουτάτος κ. Ι. Χριστοδούλου, ο μέγας ευεργέτης της Ι. Μητρόπολης και της Θεολογικής Ακαδημίας Άρχων - Δεπουτάτος κ. Π. Φουστανελλάς, ο π. Α. Μιχαλόπουλος, ο σύμβουλος της Πρεσβείας κ. Λ. Κακίσης, η πρόεδρος της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητας Ottawa, κα Π. Μακροδημήτρη-Καρλή και ο σύζυγός της  κ. Γ. Καρλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου  St. Paul.

Μετά την υπογραφή συμφωνίας, μίλησαν ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου St. Paul π. Α. Spatafora, μάλιστα μίλησε, ελληνικά και αγγλικά, με πολύ ενθουσιασμό για τη συμφωνία αυτή και την μελλοντική συνεργασία. Στη συνέχεια, μίλησε η πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. C. Beauvais και εξέφρασε τη χαρά του Πανεπιστημίου, γιατί επιτυχγάνεται μια τέτοια συμφωνία και συνεργασία με την Ο.Θ.Α.Τ. Τελευταίος μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και το έργο της Ο.Θ.Α.Τ. και στο ότι προσβλέπει με εμπιστοσύνη και δεν έχει καμμία αμφιβολία για τη καλή συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου St. Paul και της Ο.Θ.Α.Τ.

Το Πανεπιστήμιο St. Paul είναι μέρος του Πανεπιστημίου της Ottawa.

Όπως είναι γνωστό, η Θεολογική μας Ακαδημία είχε αδελφοποιηθεί με το Πανεπιστήμιο Sherbrooke. Επειδή όμως, το Πανεπιστήμιο Sherbrooke είναι εκτός Ontario και η Παιδεία στον Καναδά είναι επαρχιακή, εκρίθη ωφελιμότερο να αδελφοποιηθεί με ένα Πανεπιστήμιο μέσα στο Ontario.

Οι απόφοιτοι της Ο.Θ.Α.Τ. ελάμβαναν πτυχίο Θεολογίας, Bachelor of Theology, από το Πανεπιστήμιο του Sherbrooke, και τώρα θα λαμβάνουν το ίδιο πτυχίο, Bachelor of Theology, από το Πανεπιστήμιο του St. Paul. Το πτυχίο αυτό αναγνωρίζεται από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου και τις Θεολογικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης.­ Επί πλέον οι απόφοιτοι της Ο.Θ.Α.Τ. λαμβάνουν πτυχίο από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, ισότιμο με το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Μετά τήν τελετή της ιστορικής αυτής υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της Ο.Θ.Α.Τ. και του Πανεπιστημίου St. Paul, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ε. Αγγελόπουλος παρέθεσε γεύμα στην πρεσβευτική κατοικία, στους ανωτέρω αναφερομένους επισήμους, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος μίλησε με πολύ ενθουσιασμό ο Πρέσβης κ. Ε. Αγγελόπουλος για το έργο της Εκκλησίας στον Καναδά και της Ο.Θ.Α.Τ. Απήντησε δι’ ολίγων η πρύτανης του Πανεπιστημίου St. Paul κα. C. Beauvais και τέλος μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος, αφενός μεν, καλωσόρισε τον Πρέσβη μας στον Καναδά, αφετέρου δε, τον ευχαρίστησε ολόθερμα για τη συμμετοχή του στη τελετή της υπογραφής της συμφωνίας, αλλά και για το θαυμάσιο γεύμα το οποίο παρέθεσε.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μίλησε και για το έργο της Ελληνικής Πρεσβείας στον Καναδά, και ιδιαίτερα για τις ικανότητες και τον άριστο χαρακτήρα του Πρέσβη κ. Ε. Αγγελοπούλου.

Image

Εμφανίσεις: 67279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!