Δωρεά 300.000$ για επέκταση Σχολείου της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο

ImageΤο Ελληνορθόδοξο Ημερήσιο Σχολείο «Μεταμόρφωση», της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, που άρχισε με 16 μαθητές, έχει τώρα περισσότερους από 200 μαθητές και οι χώροι του δεν είναι αρκετοί.

Σε συνεδρίαση που είχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με την διευθύντρια του σχολείου κα Άννα Σαραντίδου, την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Τούλα Ρέππα και εκ των μελών του Δ.Σ. την κα Λούση Γρηγοριάδη και τον κ. Γιάννη Δαγώνα, μελετήθηκε η επέκταση του σχολείου.

Θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον οκτώ καινούργιες αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικοί χώροι. Αποφασίστηκε να γίνει η επέκταση αυτή και ήδη προσελήφθη αρχιτέκτων και γίνονται οι διαδικασίες, ώστε να χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες από τον Δήμο του Τορόντο.

Το σχολείο «Μεταμόρφωση»είναι ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Τορόντο. Αρχίζει από το Νηπιαγωγείο και φθάνει μέχρι την ογδόη τάξη. Οι μαθητές του διδάσκονται ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Ο κάθε μαθητής πληρώνει ετησίως $7.500.00. Οι μαθητές αυξάνονται ετησίως κατά περίπου 20%.Image

Για την επέκταση του σχολείου θα χρειαστούν $ 1.200.000 - $1.500.000.

Η κα Τούλα Ρέππα, η οποία είναι η κύρια υπεύθυνη για την ίδρυση του σχολείου και η οποία ως πρώτη δόση είχε τότε προσφέρει $500.000 και κάθε χρόνο προσφέρει μεγάλα ποσά, εφέτος έχοντας υπόψη της και την επέκταση του σχολείου προσέφερε $300.000.

Η κα Τούλα Ρέππα έχει φυσιοθεραπευτικές κλινικές σε όλο το Ontario. Είναι έγγαμη και έχει τρεις κόρες οι οποίες απεφοίτησαν από το ημερήσιο σχολείο και τώρα διαπρέπουν σε καναδικά πανεπιστήμια.

Ευχόμαστε και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Εμφανίσεις: 65325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!