Ο Υπουργός Εξωτερικών στον Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ

ImageΤους χαιρετισμούς και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου μετέφερε ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, κατά τη συνάντησή τους νωρίς το απόγευμα στη Βιέννη, όπου ο κ. Δρούτσας συμμετείχε σε διεθνή ανοικτή συζήτηση με θέμα το Ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Ο Μητροπολίτης τόνισε στον υπουργό Εξωτερικών πως η παρουσία του στη Βιέννη αποτελεί χαρά και τιμή για την Ομογένεια της Αυστρίας που τον συγκαταλέγει στα μέλη της, δεδομένου ότι ο κ. Δρούτσας μεγάλωσε ανάμεσά της, μέσα στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης και στις ελληνικές εκκλησίες της, και σήμερα είναι ο επικεφαλής της ελληνικής Διπλωματίας και του υπουργείου Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. 

Ο κ. Μιχαήλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον του υπουργού Εξωτερικών για τα εκκλησιαστικά θέματα, επισημαίνοντας ότι πάντοτε και παντού φροντίζει να έχει επαφές με τους εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπως προχθές με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ δεδομένο είναι, όπως πρόσθεσε, το ενδιαφέρον και η αγάπη του κ. Δρούτσα και της ελληνικής κυβέρνησης για τον Ελληνισμό της Διασποράς. 

Ακόμη ο Μητροπολίτης επισήμανε τη στενή και αγαστή συνεργασία του υπουργού Εξωτερικών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά με τον κ. Βαρθολομαίο, παρακολουθεί τα προβλήματα που τους απασχολούν, ευρισκόμενος πάντα στο πλευρό τους.

Και τούτο, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, μέσα και στο πλαίσιο μιας νέας εποχής στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, σχέσεις για τις οποίες ο κ. Δρούτσας αναλίσκεται καθημερινά και φαίνεται να έχει βάλει σκοπό της ζωής του να υπάρξει ειρήνη μεταξύ των δύο λαών, να υπάρξουν εποικοδομητικές σχέσεις και ένα άλλο πνεύμα κατανόησης μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία η Ελλάδα είναι μέλος και η Τουρκία προσπαθεί να ενταχτεί σε αυτή, εφόσον βέβαια εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Εμφανίσεις: 87933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!