Στην Νάπολη της Ιταλίας ο Κύπρου Χρυσόστομος

Image
O Αρχιεπίσκοπος Rowan D. Williams
Με τον Αγγλικανό Προκαθήμενο, Αρχιεπίσκοπο του Canterbury κ. Rowan D. Williams

 

 

συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην 21η Διαθρησκευτική Συνάντηση με θέμα «για ένα κόσμο χωρίς βία, θρησκείες και πολιτισμοί στο διάλογο», που οργανώνει η

κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου (Sant’ Egidio) και αρχίζει σήμερα επισήμως τις εργασίες της.

 

Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη επαφή και γνωριμία των δύο ανδρών και διεξήχθη μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό, ανοίγοντας μια νέα σελίδα επαφών. Κατά τη συνομιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να εκθέσει πλήρως στον Άγγλο Προκαθήμενο τα εθνικά μας θέματα και να σταθεί ιδιαίτερα στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της πατρίδας μας, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τον σφετερισμό των περιουσιών μας από τους κατακτητές και τη βεβήλωση και την καταστροφή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μας μνημείων.

 Ο Κύπρου Χρυσόστομος ζήτησε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Προκαθημένου της Αγγλικανικής Εκκλησίας κ. Rowan Williams για τα μνημεία που καταστρέφονται στην κατεχόμενη σήμερα Κύπρο, στάθηκε ιδιαίτερα, μάλιστα, στην περίπτωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα που κινδυνεύει άμεσα με ολοκληρωτική καταστροφή και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο, για να δει από κοντά το μέγεθος αυτό της καταστροφής και λεηλασίας των θρησκευτικών τόπων λατρείας μας στα κατεχόμενα.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος κ. Rowan Williams αντιπρότεινε στον μακαριώτατο να επισκεφθεί την Μεγάλη Βρετανία και προσεφέρθη να βοηθήσει στην περαιτέρω προβολή του όλου θέματος της καταστροφής της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς σε ύψιστο πολιτικό επίπεδο. Ο Μακαριώτατος απεδέχθη την πρόσκληση και αναμένεται ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαδικασίες προετοιμασίας αυτής της επισκέψεως.

 

Ο Μακαριώτατος συναντήθηκε, επίσης, χθες το απόγευμα με τον ιδρυτή της κοινότητος του Αγίου Αιγιδίου (Sant’ Egidio) καθηγητή κ. Ανδρέα Ρικάρντι (Andrea Riccardi), με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα της 21ης Διαθρησκευτικής Συνάντησης.

 Σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στην Ευχαριστήρια Λειτουργία, την οποία θα τελέσει ο Πάπας της Ρώμης Βενέδικτος, στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πάπας στους εκπροσώπους των θρησκειών από όλο τον κόσμο.
Εμφανίσεις: 77234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!